Maratonul Internaţional Bucureşti se alătură luptei cu COVID-19: Ce pot face participanţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alergare

Dacă în 2020, cursa a fost anulată pe ultima sută de metri, de această dată, ea va fi organizată, însă doar pentru cei vaccinaţi şi pentru alergătorii care au trecut prin boală. În plus, organizatorii au anunţat o măsură suplimentară de siguranţă.

La Maratonul Internaţional Bucureşti, care se va desfăşura fizic, cu mai multe probe, în perioada 30-31 octombrie, va fi disponibil un centru de testare pentru participanţi. Testarea e gratuită şi opţională pentru alergătorii care îndeplinesc condiţiile de acces şi va fi efectuată de o clinică acreditată de Ministerul Sănătăţii.

Racila

„Ca organizatori ai celor mai mari evenimente de alergare din România e obligaţia noastră să asigurăm un eveniment care respectă toate criteriile de siguranţă. Stă în puterea noastră să prevenim şi să minimizăm riscurile, precum şi să gestionăm posibilele situaţii de cazuri pozitive asimptomatice în rândul membrilor comunităţii de alergători participanţi la eveniment. Înscrierile la eveniment mai sunt deschise până pe 26 octombrie, la miezul nopţii“, a declarat Valeria Răcilă van Groningen (foto), omul din fruntea Bucharest RUNNING CLUB.

La Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON (30-31 octombrie) vor avea acces doar alergătorii care sunt vaccinaţi împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum şi cei care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Aceştia vor face dovada înregistrării şi vor prezenta dovada vaccinării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Certificatul Verde poate fi descărcat aici: https://certificat-covid.gov.ro/login.

Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON e un eveniment marca #RunInBucharest, organizat de Bucharest RUNNING CLUB şi e un eveniment criteriu de calificare pentru Campionatele de Atletism Europene (Munchen, 2022) şi Mondiale (Oregon, 2022), precum şi pentru Campionatul Mondial 40+ destinat alergătorilor amatori, a cărui finală va avea loc în cadrul Maratonului de la Londra din 2022.

Alergare

Despre Bucharest RUNNING CLUB

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiţii de alergare stradală din România. Începând cu anul 2008, Bucureştiul a fost inclus în circuitul internaţional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiţii. Toate competiţiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate şi înscrise în calendarul internaţional al AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor şi Semimaratoanelor) şi World Athletics. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competiţiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaţionale, ecologice prezentate.  BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania - www.voluntarinsport.ro - Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucharest-marathon.com, www.voluntarinsport.ro, www.runinbucharest.com. FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite