Mainz taxează manifestările pro-Hamas: Decizia nemților în privința fotbalistului lor olandez

0
Publicat:

Clubul german de fotbal FSV Mainz 05 l-a suspendat pe atacantul olandez Anwar Ghazi din cauza comentariilor sale despre conflictul dintre Hamas şi Israel, postate pe reţelele de socializare, şi considerate ''inacceptabile'' de gruparea din Bundesliga, transmite AFP.

Anwar Ghazi, suspendat de propriul său club
Anwar Ghazi, suspendat de propriul său club

''El Ghazi a luat o poziţie faţă de conflictul în curs din Orientul Mijlociu care a fost judecată ca inacceptabilă. Înainte de a lua această decizie, clubul şi jucătorul au avut o discuţie aprofundată'', a precizat clubul într-un comunicat.

Ghazi, 28 ani, care evoluează ca aripă, a semnat în septembrie un contract pe doi ani cu Mainz, după ce s-a despărţit de PSV Eindhoven. Cu două selecţii pentru Olanda, Ghazi a solicitat în octombrie 2022 eligibilitatea pentru naţionala Marocului.

Militanţii Hamas au lansat un atac surpriză asupra Israelului, pe 7 octombrie, şi au omorât circa 1.400 de persoane, majoritatea civili.

Ca represalii, de mai multe zile, armata israeliană bombardează Fâşia Gaza, un mic teritoriu sărac şi sub asediu situat între Israel şi Egipt, făcând circa 3.000 de victime de partea palestiniană, majoritatea civili, printre care 724 de copii, potrivit autorităţilor locale.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite