Steagul Palestinei, arborat la meciul dintre Belgia-Maroc. Ce s-a întâmplat apoi

0

Două persoane care asistau la meciul dintre Belgia-Maroc, al doilea meci al zilei de la Campionatul Mondial din Qatar, au înălțat steagul Palestinei peste unul dintre bannerele amplasate de FIFA în arenă.

Steagul Palestinei arborat peste bannerul amplasat de FIFA.
Doi spectatori au înălțat steagul Palestinei pe bannerul amplasat de FIFA. Foto: GSP

Momentul s-a petrecut în tribunele de pe „Al Thumama Stadium”. Steagul palestinian a fost îndepărtat spre nemulțumirea celor doi spectatori. Peste 90% dintre cei prezenți la meci au fost marocani. 

Echipa națională a Marocului a obţinut, duminică, o victorie  surprinzătoare în faţa selecționatei Belgiei, scor 2-0 (0-0), duminică, într-un meci din Grupa F.

Conflictul din Palestina datează din anul 1948. De atunci, teritoriul este constant un câmp de luptă. Fâșia Gaza se află în prezent sub controlul grupării Hamas

În luna septembrie, mişcarea islamistă armată Hamas a executat cinci palestinieni, dintre care doi pentru „colaborare” cu Israel. Acestea sunt primele execuţii în teritoriile palestiniene începând din anul 2017. 

Conversațiile de pace sunt purtate de peste 25 de ani, însă fără reușite considerabile. În luna mai a anului 2021, o convenție cu privire la încetarea focurilor a fost parafată. 

Turneul final din Qatar, cu 32 de echipe, va avea 64 de meciuri, care vor fi găzduite de opt stadioane, urmând să se încheie pe 18 decembrie. Campionatul Mondial din Qatar a debutat duminică, 20 noiembrie, cu meciul Qatar-Ecuador. 

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite