„Mai avem 1.028 de zile rămase”. Ce înseamnă mesajul de pe tricoul femeii care a întrerupt un meci la Roland Garros

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

În semifinala de la Roland Garros, dintre Casper Ruud şi Marin Cilic, a avut loc un moment mai puţin obişnuit în lumea tenisului. O spectatoare a intrat pe teren şi s-a legat de fileu cu scopul de a atrage un semnal de alarmă cu privire la încălzirea globală.

La scorul de 4-1 în favoarea norvegianului Ruud, în setul al treilea, o spectatoare i-a surprins pe toţi intrând pe teren. 

Tânăra s-a legat de fileu şi a afişat pe tricou mesajul "Mai avem 1.028 de zile rămase", în limba engleză. Alizee a scris pe tricou că mai sunt 1.028 de zile, deoarece specialiştii susţin că următorii 3 ani sunt decisivi pentru salvarea planetei de la încălzirea globală. Chiar dacă forţele de ordine au intervenit rapid, jucătorii au fost trimişi la vestiare, pentru o pauză ce a durat aproximativ 10 minute. 

Spectatoarea care a pătruns pe teren în semifinala de la Roland Garros este Alizee, o tânără de 22 de ani care şi-a motivat gestul ca fiind un semnal de alarmă în ceea ce priveşte timpul pe care îl mai avem la dispoziţie pentru salvarea planetei. Alizee a transmis pe internet că este timpul ca oamenii să privească realitatea. Ea a intrat pe teren pentru că nu vrea să mai facă parte din mulţimea care nu face nimic împotriva încălzirii globale.

„Suntem în 2022 şi e timpul să privim realitatea. Lumea pe care politicienii ne-o prezintă e o lume în care Roland Garros nu va mai exista. Am intrat pe teren pentru că nu vreau să mai fac parte din mulţimea care nu face nimic pentru a preîntâmpina problemele climatice”, a fost mesajul tinerei, transmis pe o platformă dedicată luptei împotriva încălzirii globale, relatează GSP.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite