Luminiţa Huţupan, 7 intervenţii la revenirea în poarta Oltchimului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portarul Luminiţa Huţupan Dinu a revenit, duminică, în poarta campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea, în victoria cu formaţia HCM Baia Mare, scor 46-23 (24-12), la aproape trei ani de la retragerea oficială din activitate şi la două luni de la împlinirea vârstei de 40 de ani.

Luminiţa a reintrat într-un meci oficial, după aproape trei ani de la ultima apariţie la Oltchim, în luna mai 2009. Antrenorul Radu Voina a introdus-o pe teren în minutul 22, la scorul 15-5, în confruntarea de duminică, de la Râmnicu Vâlcea, cu HCM Baia Mare, contând pentru etapa a IX-a a Ligii Naţionale.

Statistic, în cele 23 minute în care s-a aflat în poartă, Huţupan-Dinu a avut 7 intervenţii reuşite şi a primit 14 goluri, revenirea sa în activitatea de performanţă fiind aplaudată la scenă deschisă de fanii prezenţi la meci.

Oltchim s-a impus fără probleme, cu 46-23 (24-12), ocupând primul loc în clasamentul Ligii Naţionale, neînvinsă, cu 18 puncte. Principalele marcatoare ale partidei au fost Ardean Elisei 10 şi Managarova 7 goluri, pentru Oltchim, respectiv Pârvuţ - 6 goluri, pentru HCM Baia Mare.

Luminiţa Huţupan Dinu a împlinit 40 de ani în 6 noiembrie, s-a retras din activitatea de performanţă în primăvara anului 2009, iar un an mai târziu a născut o fetiţă, Ştefania. De anul trecut, fostul portar al Oltchimului şi al naţionalei feminine se ocupă de pregătirea goal-keeperilor la reprezentativă.

Votată cel mai bun portar al lumii în 2011, Luminiţa Huţupan Dinu are în palmares trei trofee de Liga Campionilor, cucerite cu Krim Ljubljana (2001, 2003), respectiv Kometal Skopje (2002).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite