Lumea fotbalului, zguduită de atentatul de la Istanbul: „Allah să aibă milă de ei“. Reacţii în lanţ din toată Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atentat aeroportul Ataturk FOTO DHA TV via AP

Când mulţi se aşteptau ca, în această perioadă, Franţa, în calitate de gazda Euro 2016, să fie ţinta unui alt atentat, tragedia s-a produs în Turcia.

Curg mărturiile terifiante ale celor care au trăit de la faţa locului atacul de marţi seara, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Se spune că acest ultim atentat, produs pe al 11-lea cel mai traficat aeroport din lume – pe locul 3 în Europa – va avea un efect devastator asupra economiei Turciei. Turiştii se vor gândi de două ori înainte de a-şi mai face vacanţele acolo, iar în plan sportiv, mai mulţi jucători de top, legitimaţi la cluburile de fotbal din prima ligă, iau în calcul să-şi rezilieze contractele. O situaţie oarecum similară cu cea de care s-a lovit Mircea Lucescu, după ce în Ucraina a început conflictul cu Rusia.

Încă de la primele ore de după producerea atentatului de pe Aeroportul Ataturk, cluburile de fotbal au reacţionat, după cum a notat Digi Sport.

Galatasaray: „Exprimăm cele mai profunde condoleanţe pentru pierderea unor vieţi nevinovate şi răniţilor din atacul terorist de la Aeroportul Ataturk“. 

Beşiktaş: „Denunţăm şi condamnăm atacul terorist. Dumnezeu să aibă milă de cei care şi-au pierdut viaţa şi condoleanţe din partea ţării noastre pentru familiile lor. Le dorim o însănătoşire rapidă celor care au fost răniţi“.

Fenerbahce: „Condamnăm atacul terorist din Istanbul. Am pierdut cetăţeni şi le dorim celor răniţi o recuperare rapidă şi Allah să aibă milă de ei“.

Atletico Madrid: „Condoleanţele noastre pentru Turcia. Transmitem toată susţinerea noastră oraşului Istanbul, după atacul teribil suferit astăzi“.

Villarreal: „Condoleanţele noastre şi tot suportul pentru familiile victimelor teribilului atac de la aeroportul din Istanbul“.

FC Sevilla: „Clubul nostru regretă profund atacul care a provocat cel puţin 28 de morţi (n.r. - până la acel moment) în aeroportul din Istanbul“.

Vezi AICI momentul în care unul dintre terorişti se aruncă în aer. Imagini cu impact emoţional 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite