Lui Wawrinka îi merge mai bine divorţat. "Big Stan" a luat Roland Garrosul după ce şi-a lăsat nevasta pentru o fată de 19 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stan Wawrinka FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor
Stan Wawrinka FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor

Elveţianul Wawrinka a câştigat Roland Garrosul, trecând de Novak Djokovici, la doar şase săptămâni după ce şi-a ruinat căsnicia.

Stanislas Wawrinka a detonat bomba la Roland Garros şi a luat trofeul de sub nasul marelui favorit Novak Djokovici. Liderul mondial ATP a pierdut cu 6-4, 4-6, 3-6, 4-6 şi a ratat astfel şansa de a câştiga al nouălea turneu de Grand Slem. Pentru Stan, acest trofeu este abia al doilea mare turneu care îi intră în palmares, după Australian Open, de anul trecut şi el vine într-un moment extrem de delicat din viaţa personală a sportivului de 30 de ani.
Nu cu mult timp în urmă, mai precis la sfârşitul lunii aprilie, Wawrinka şi fosta sa soţie şi-au anunţat divorţul. A fost finalul unei căsnicii cu năbădăi, care a mai suportat o separare, anihilată însă de dragostea faţă de Alexia, fiica de cinci ani a cuplului. După pronunţarea divorţului, Stan Wawrinka n-a vrut să comenteze motivele, făcând declaraţii de salon, precum că „Ilham Vuilloud va rămâne pentru totdeauna mama copilului meu şi că prioritar va fi ca Alexia să fie protejată de  orice probleme”. Nu la fel de elegantă a fost şi Ilham, fost model şi prezentatoare la o televiziune elveţiană, care a scăpat printre dinţi cuvintele „trădător” şi „insensibil”.


Presa a început imediat să scormonească şi a descoperit că lui „Big Stan” i s-au aprins călcâiele după o jucătoare din circuitul WTA, croata Donna Vekic, care la 19 ani e mai mult frumoasă decât bună la tenis, ocupând acum locul 123 mondial. Wawrinka n-a recunoscut nimic şi chiar s-a supărat pentru faptul că presa a scris despre această relaţie în timpul turneului de la Roland Garros, încercând să explice că astfel de lucruri îi afectează randamentul.

wawrinka


Până la urmă randamentul său a fost maxim şi Stan a luat nu numai trofeul, ci a reuşit şi un salt de cinci locuri ATP, revenind în vecinătatatea podiumului. După anunţarea divorţului, Wawrinka a pierdut în turul al doilea la Monte Carlo şi risca să iasă din Top 10, însă acum a început săptămâna pe locul 4. La conferinţa de presă de după finala cu Djokovici, Wawrinka şi-a adus în faţa ziariştilor şi pantalonii de joc, pentru că pe tot parcusrul turneului el fusese criticat din pricina lor, socotindu-se că aceştia seamănă mai degrabă cu nişte boxeri. „Mie îmi plac. Sunt singurul care îi poartă şi până la urmă ei au câştigat acest Roland Garros”, a spus Stanislas Wawrinka.

vekici
wawrinka

E campion olimpic şi câştigător al Cupei Davis
Stanislas Wawrinka este unul dintre jucătorii experimentaţi ai circuitului şi un personaj interesant. Deşi numele său are conotaţii poloneze, Stan provine dintr-un tată german şi o mamă elveţiancă, cu menţiunea că bunicii din partea tatălui sunt cehi. Wawrinka are dublă cetăţenie, germană şi poloneză, dar locuieşte lângă Laussane (Elveţia), fiind mare fan al echipei de hochei din oraş. Părinţii lui Stan deţin şi lucrează la o fermă organică, unde ajută persoanele cu uşoare dizabilităţi intelectuale şi cele aflate în depresie din cauza alcoolului şi a drogurilor. El mai are un frate mai mare şi două surori mai mici, toţi practicanţi de tenis, însă la un nivel inferior. Wawrinka are în palmares doar două titluri de Grand Slem, dar se poate lăuda cu un titlu olimpic (2008) şi unul de Cupa Davis (2014). 

10 titluri a câştigat Stanislas Wawrinka în cariera sa profesionistă

La 15 ani, Stan Wawrinka a renunţat la şcoală pentru a se dedica exclusiv tenisului
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite