Lui Reghecampf i s-a făcut milă de naţională: „Voiam să fiu mai dur“. Cum a decurs dialogul cu Iordănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Reghecampf
Laurenţiu Reghecampf

Selecţionata divizionară a plecat, astăzi, spre Antalya, acolo unde va efectua un stagiu până la 6 februarie. Din lot n-au făcut parte cei şase stelişti convocaţi, iar tehnicianul roş-albaştrilor a explicat de ce.

„Adevărul“ a scris aici despre ultimul război Steaua – Echipa naţională, care vine în completarea unui istoric zbuciumat pentru cele două tabere.

Primul conflict datează din 2004, iar atunci au căzut la mijloc fotbalişti mult mai mari, după cum „Adevărul“ a amintit aici.

Pentru a-şi oferi versiunea asupra ultimelor întâmplări, Laurenţiu Reghecampf a organizat, astăzi, o conferinţă de presă în care a ţinut să facă o precizare importantă: „Voiam să fiu mai dur în conferinţa asta, dar m-am mai liniştit. Aştept să văd ce zic cei de la FRF şi mai vedem. Nu mi-e teamă! Cum să depuncteze Steaua? E un regulament, lucrurile sunt clare“.

Iordănescu a anulat întâlnirea cu Reghecampf

Antrenorul campioanei a avut grijă să-l „perie“ pe selecţioner, înainte de a-l ataca: „Eu ştiu ce înseamnă omul de fotbal Puiu Iordănescu, mai ales pentru familia Stelei. A făcut multe lucruri frumoase pentru fotbalul românesc. Nu vreau să creadă cineva că am jignit sau să se interpreteze ceva“.

Potrivit Digi Sport, „Reghe“ a detaliat cum au decurs negocierile cu „General“: „Am avut o discuţie cu domnul Iordănescu vineri, cu toate că aveam o întâlnire la 7 ianuarie, pe care dânsul a anulat-o din nu ştiu ce motiv. Le-am explicat pe larg problemele pe care le avem la echipă. Avem foarte mulţi jucători accidentaţi. Am vorbit chiar înainte să se publice lotul selecţionatei divizionare, fiindcă nu e echipa naţională a României. E un program pe care noi nu-l vedem în ordine pentru că avem şi noi antrenamente. Nu e OK, aţi văzut ce s-a întâmplat şi în Italia şi ce reacţii au fost. Nu e normal un astfel de cantonament acum.

Pe Pintilii am ţinut să-i explicăm selecţionerului că vrem să-l ţinem pentru că-l avem doar pe Muniru apt, iar meciurile amicale nu le putem amâna. Iordănescu a zis că ne-a pus patru soluţii la dispoziţie, dar n-a fost aşa. Apoi, ne-a zis că-i lasă pe Niţă şi Toşca şi să rămână doar patru jucători convocaţi. Nu e corect nici aşa! Adică ei erau selecţionaţi de ochii lumii, să vină şi ei acolo, adică n-aveam şanse să meargă la Euro!“

Reghecampf a povestit cum s-a finalizat discuţia cu Iordănescu: „N-am fost de acord ca fotbaliştii să meargă de la 24 ianuarie şi să stea până la finalul cantonamentului. Nu e nicio răutate sau vreo lipsă de respect. Am vrut să ajutăm! Dar cum să mergem la meciurile amicale cu 14 jucători? N-am ajuns la un numitor comun. N-are rost să ne jignim gratuity, mai ales că la Euro sigur vor fi mulţi stelişti. Nu e dată oficială, n-avem pentru ce să ne temem de vreo pedeapsă. Jucătorii Stelei vor la naţională, nu la o selecţionată divizionară“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite