Lucescu: ”Întâlnim una dintre cele mai puternice echipe care au venit în România în ultimii ani”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul formaţiei Rapid, Răzvan Lucescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că adversara de astăzi din grupele Ligii Europa, PSV Eindhoven, este una dintre cele mai puternice echipe care au venit în România în ultimii ani.

"Ne aşteaptă un meci foarte greu împotriva uneia dintre cele mai puternice echipe care au venit în România în ultimii ani. Şi mă refer aici la forţa ofensivă pe care o are PSV, care în ultima săptămână a înscris 17 goluri în trei partide. Cunoaştem foarte bine stilul olandez care se bazează pe atac, dar ca orice joc de cupe europene meciul de mâine poate avea şi o altă turnură. Pentru că fiecare echipă, indiferent cât de în formă este, are slăbiciunile ei", a declarat Lucescu.

Tehnicianul a comparat meciul de joi cu întâlnirea cu Feyenoord din grupele Cupei UEFA, din 2005: "Meciul de mâine (n.r. - astăzi) se aseamănă cu cel din 2005, cu Feyenoord. La fel ca acum, şi atunci Rapid revenea în Europa împotriva unei echipe care domina Olanda. Stilul olandez nu s-a schimbat. Bineînţeles nu va fi uşor, ne vom da viaţa pe teren pentru că o victorie mâine ne-ar împinge către o calificare în primăvara europeană. PSV nu are probleme de lot, dar noi avem, Surdu este accidentat şi suspendat, iar la momentul acesta nu ştiu exact situaţia lui Pancu şi Teixeira. Mi-aş dori să marcăm mâine pe Arena Naţională, nu neapărat ca să fim prima echipă românească ce înscrie acolo. Nu vreau să facem comparaţii pentru că s-au disputat doar două meciuri pe Arena Naţională".

Răzvan Lucescu spune că dacă meciul s-ar fi disputat pe stadionul Giuleşti ar fi fost nevoie de încă o peluză. "Eu ştiu că s-au vândut 22.000 de bilete, dacă se juca pe Giuleşti cred că ar mai fi fost nevoie de o peluză", a mai spus Lucescu.

Antrenorul a ţinut să le transmită succes şi celorlalte echipe româneşti care evoluează în grupele Ligii Europa: "Le spunem succes de astăzi pentru că pumnii noştri vor fi încleştaţi mâine pentru meciul nostru".

Echipa Rapid Bucureşti va întâlni, astăzi, de la ora 22.05, pe Arena Naţională, formaţia PSV Eindhoven, într-o partidă din etapa a II-a a grupei C a Ligii Europa, în direct la Pro TV.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite