Liga sclavilor: urmează un nou val de depunctări. Trei echipe vor fi afectate. Strigătul disperat al jucătorilor neplătiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avem o întrecere internă în care punctele strânse pe teren de jucători neplătiţi se duc pe penalizările aplicate din cauza datoriilor acumulate de nişte cluburi care primesc milioane de euro din drepturile TV

Liga I merge înainte cu nişte „cadavre“ deghizate în echipe de fotbal! Această realitate tristă e confirmată şi de clasamentul la zi.

CFR Cluj, ASA Târgu Mureş şi ACS Poli Timişoara au pornit cu -6 puncte în cazul primelor două formaţii şi cu -14 puncte în cazul bănăţenilor. Penalizările au fost aplicate, întrucât grupările pomenite au fost în insolvenţă şi cu datorii acumulate în momentul în care au debutat în actuala stagiune. De la începutul verii până acum, au „decedat“ şi Gaz Metan Mediaş şi Pandurii, formaţii care au intrat şi ele în insolvenţă.

Dacă Gaz Metan, CFR Cluj şi Pandurii măcar stau cât de cât bine în clasament, în schimb, ASA Târgu Mureş şi ACS Poli Timişoara joacă degeaba. Aberantul situaţiei lor s-a văzut şi în această etapă, atunci când mureşenii au câştigat abia al treilea meci, după care antrenorul Dan Alexa a anunţat că cele trei puncte luate pe teren urmează să fie scăzute din cauza unei alte penalizări!

„Ni se vor lua alte 3 puncte în această săpămână. Dar asta nu e vina noastră şi a jucătorilor. Nu pot decât să-i felicit pe băieţi că trec peste probleme. Mai important decât salvarea de la retrogradare e salvarea clubului. Cei din conducere fac eforturi“, a spus tehnicianul celor de la ASA.

Urmează Pandurii şi Gaz Metan

Făcând un rezumat al situaţiei mureşenilor reiese că acest club are nişte jucători care n-au mai fost plătiţi de luni de zile, iar aceştia au strâns, totuşi, 12 puncte în 18 etape dintre care 6 s-au dus deja pe penalizări şi urmează o altă sancţiune de minimum trei puncte!

Iar noul val de depunctări va lovi şi Pandurii şi Gaz Metan Mediaş. La fel ca ASA Târgu Mureş, aceste grupări se află în insolvenţă şi n-au planul de reorganizare aprobat. Aşa că toate cele trei acumulează datorii în continuare. Ieri a fost termenul-limită în care cluburile licenţiate din Liga I şi-au depus rapoartele financiare la FRF. Având în vedere că ASA, Pandurii şi Gaz Metan figurează cu restanţe neachitate încă din 30 iunie, ele vor pierde între 3 şi 6 puncte. 

Se poate ajunge la TAS

După ce va analiza situaţia cluburilor amintite, Comisia de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) va face recomandarea ca aceste grupări să mai piardă 3 puncte, în cazul în care datoriile strânse sunt doar la jucători, sau 6 puncte, dacă există restanţe şi către alte cluburi. Decizia finală pe plan intern se va lua între 21 şi 23 decembrie. Dacă vor dori, echipele pot ataca noua penalizare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, iar forul elveţian va da verdictul final până la 15 februarie. 

Există posibilitatea ca din iarnă echipa să nu mai existe. Dacă lucrurile nu se vor îndrepta, e clar că vor pleca toţi jucătorii. Petre Grigoraş antrenor Pandurii   Am de luat 11 salarii de când am venit din ianuarie. Eu trăiesc din banii pe care i-am avut de la Steaua şi cam atât, că la Steaua am avut un salariu destul de bun. Gabi Matei fundaş ASA Târgu Mureş   E o ruşine că au lăsat să ajungă în această situaţie CSMS Iaşi. Colegii mei renunţă la apartamente şi vin să stea la stadion. Nu vreau să stau la Iaşi ca un sclav. Trebuie să se rezolve ceva.  Branko Grahovac portar CSMS Iaşi  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite