Liga I ţine cu Barça

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea tehnicienilor de la echipele din primul eşalon fotbalistic sunt fanii echipei antrenate de Josep Guardiola şi urmăresc cu interes toate partidele jucate de aceasta.

„Tiki-taka" este la modă în Liga I. Marea majoritate a tehnicienilor din primul eşalon urmăresc cu sufletul la gură disputele catalanilor de la FC Barcelona. Chiar dacă unii n-au fost de mici fanii echipei lui Guardiola, ei au început să fie suporterii echipei blau-grana mai ales datorită lui Leo Messi, care domină de câţiva ani fotbalul mondial.

Ilie Stan, antrenorul Stelei, Răzvan Lucescu, tehnicianul Rapidului, dar şi Petre Grigoraş, antrenorul Pandurilor, se numără printre tehnicienii care apreciază foarte mult gruparea catalană. „Eu sunt fan declarat al Barcelonei. Fotbalul adevărat, fotbalul-spectacol, are totdeauna primul cuvânt de spus. Până la urmă, se vede clar şi diferenţa dintre Messi şi Ronaldo... Este o încântare să urmăreşti o echipă ca FC Barcelona, dar să o şi antrenezi! Este tot ce mi-aş dori mai mult în lumea asta", ne-a mărturisit Grigoraş.

Excepţiile se numesc Dorinel Munteanu, care ţine cu FC Köln, Liviu Ciobotariu, care simpatizează cu Real Madrid, dar şi Vivi Răchită, care e fan declarat al celor de la Arsenal Londra. „Dacă aş avea de ales între a fi antrenorul lui FC Köln sau selecţionerul echipei naţionale, aş alege prima variantă. FC Köln va rămâne pentru totdeauna în sufletul meu", a mărturisit tehnicianul campioanei Oţelul Galaţi.

Răchită şi Enache preferă echipe din Anglia

„Mi-ar plăcea să ajung să antrenez în Anglia, în filosofia fotbalistică de acolo. Echipa mea preferată e Arsenal", a explicat şi Răchită. De asemenea, antrenorul celor de la Ceahlăul, Costel Enache, este fan al lui Manchester United. Fostul căpitan al naţionalei, Gheorghe Hagi, este unul dintre puţinii români care se poate lăuda cu faptul că a îmbrăcat tricoul Barcelonei. „Nu este niciun secret. La Viitorul Constanţa urmăm modelul care a fost preluat şi de FC Barcelona, echipa care domină în momentul de faţă fotbalul european la nivel de cluburi. Este vorba despre proiectul vechii şcoli olandeze de fotbal", a explicat Pavel Peniu, directorul Academiei Hagi.

Cu ce echipă din străinătate ţin antrenorii români

Numele    Echipa    Clubul favorit

Liviu Ciobotariu    Dinamo    Real Madrid
Răzvan Lucescu    Rapid    FC Barcelona, Şahtior Doneţk
Ilie Stan    Steaua    FC Barcelona
Dorinel Munteanu    Oţelul Galaţi    FC Köln
Petre Grigoraş    Pandurii Tg. Jiu    FC Barcelona
Ionuţ Badea    „U" Cluj    FC Barcelona
Costel Enache    Ceahlăul    Man. United
Cristi Pustai    Gaz Metan    FC Barcelona
Marius Şumudică    FC Braşov    FC Barcelona
Valeriu Răchită    Petrolul    Arsenal Londra
Alex Pelici    Voinţa Sibiu    Real Madrid
Daniel Isăilă    Sportul Studenţesc    AC Milan,  Real Madrid
Laurenţiu Reghecampf    Concordia    FC Barcelona

Il Luce s-a împrietenit cu Pep Guardiola

Şi cel mai titrat antrenor român, Mircea Lucescu, e mare fan al Barcelonei, având chiar impresia că echipa pe care o antrenează, Şahtior Doneţk, practică un joc asemănător catalanilor. „Il Luce" a recunoscut că urmăreşte toate meciurile echipei lui Guardiola, având zeci de casete, iar în ultima perioadă s-a împrietenit cu tehnicianul campioanei Spaniei, chiar dacă în urmă cu  doi ani a avut un conflict cu acesta.

Între Mircea Lucescu şi Guardiola s-a legat o amiciţie frumoasă



Lusitanii sunt fani FC Porto

Jorge Costa, de la CFR Cluj, şi Antonio Conceicao, tehnicianul Astrei Ploieşti, ţin cu FC Porto. „Animalul" a jucat acolo 15 sezoane, fiind unul dintre fotbaliştii emblematici ai lusitanilor, în vreme ce Conceicao a prins numai două sezoane la „dragoni". Cel mai nou portughez din Liga 1, antrenorul Vasluiului, a jucat şi el şapte ani la Porto, ţinând mereu pumnii deţinătoarei Ligii Europa. 

Piţurcă e cu ochii pe Inter Milano

Selecţionerul României este de mulţi ani fan al formaţiei milaneze. El s-a îndrăgostit de jocul acesteia, în anii 1970,  de pe vremea când la Inter jucau celebrii Fachetti şi Mazzola şi de atunci nu şi-a trădat echipa. Piţi simpatizează şi cu Barcelona, apreciind jocul combinativ al trupei lui Guardiola.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite