Licenţă de blaturi: pentru al doilea sezon consecutiv, Federaţia a dat liber la aranjamente pe final de campionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avem o întrecere internă din ce în ce mai slabă, care e făcută praf şi din cauza unor greşeli de management din care nimeni nu învaţă nimic.

Discrepanţa valorică existentă între Steaua şi restul echipelor a „ucis“, de mult, lupta pentru titlu. Astfel că, pe acest final de sezon, Liga I mai avea o singură miză mare: lupta pentru evitarea retrogradării. 

Acest ultim punct de atracţie al campionatului a fost făcut praf, pentru al doilea sezon la rând, de Comisia de Licenţiere din cadrul FRF. La fel ca anul trecut, forul condus de Viorel Duru a anunţat, în plin sezon, numele echipelor care nu vor putea evolua în Liga I, ediţia 2014-2015, indiferent de rezultate şi de clasarea finală. Motivul? N-au primit licenţa.

Vorbim despre Corona Braşov şi FC Vaslui. Dacă braşovenii erau retrogradaţi sportiv şi înainte de anunţul lui Duru, în schimb, iminenta dispariţie a moldovenilor de pe prima scenă afectează clasamentul şi la vârf, dar şi în zona retrogradării. 

Pe scurt: Dinamo va merge în Liga Europa, în proporţie de 99%, fiindcă, odată cu ieşirea vasluienilor din calcule, se bate cu Pandurii pentru acest obiectiv. Gorjenii sunt însă la zece puncte de „câini“. Apoi, locul 15 nu mai duce în „B“, ci devine salvator, fiindcă FC Vaslui, neavând licenţă, va retrograda.

Aceste situaţii au dat naştere la o partidă urât mirositoare în ultima etapă: FC Braşov – Dinamo, scor 2-0.

Fanii „câinilor“ au plecat de la stadion

Bucureştenii, siguri de prezenţa lor în Europa în sezonul viitor, au pierdut, la Braşov, după o serie de cinci jocuri fără înfrângere în Liga I dintre care ultimele patru fuseseră câştigate! Dincolo de rezultatul final, a surprins şi maniera apatică în care „câinii“ s-au prezentat la meci. Nepăsarea elevilor lui Flavius Stoican a fost atât de evidentă, încât fanii roş-albilor au plecat de la stadion, în minutul 80, strigând: „Blatiştilor“. 

Dinu admite: meci fără miză

La final, Cornel Dinu a recunoscut că partida cu „stegarii“ nu mai conta pentru „câini“, iar acest lucru s-a văzut pe teren. „ Dinamo ar avea o scuză: faptul că avea asigurat locul 4 şi, probabil, nu s-a mai concetrat atât de mult pe acest joc. Încerc să găsesc o explicaţie, pentru că Braşovul a fost net superioară din toate punctele de vedere“, a declarat „Procurorul“ la Digi Sport. 

Administratorul delegat al roş-albilor a pus şi degetul pe rană în ceea ce priveşte nivelarea în jos a valorilor în Liga I. „Îmi permit să spun că e cel mai modest campionat pe care eu l-am trăit în România, şi am şi eu o vârstă“, a completat Dinu.

„Cadou“ pentru foştii dinamovişti?

Un alt aspect care pune sub semnul întrebării corectitudinea partidei FC Braşov – Dinamo e faptul că gazdele au o echipă cu mulţi foşti dinamovişti. Pe banca „stegarilor“ se află Cornel Ţălnar şi Florentin Petre, „câini“ cu state vechi, în timp ce, sâmbătă seara, în primul „11“ al gazdelor s-au aflat doi jucători, care au trecut prin „Ştefan cel Mare“: Ştefan Grigorie şi Andrei Cristea.

Am întâlnit o echipă mult mai bine organizată. Poate a contat şi faptul că noi ne aflăm pe locul 4, la o distanţă mare de următoarea echipă. Nu e plăcut că am pierdut, dar nu vom băga în seamă speculaţiile de blat. Flavius Stoican antrenor Dinamo   Suntem mulţi foşti dinamovişti la Braşov. Cunoşteam cum joacă Dinamo, cunoşteam calităţile jucătorilor. Sper ca Dinamo să joace în cupele europene. Andrei Cristea atacant Braşov  

Anul trecut, nelicenţiatele au pierdut 6 din 12 meciuri

Şi în sezonul trecut, Liga I a fost aruncată în aer, cu patru etape înainte de final, când Viorel Duru a anunţat că Rapid, Universitatea Cluj şi Severin n-au primit licenţa şi vor retrograda, indiferent de clasările finale. Rezultatul? Cele trei formaţii amintite au pierdut şase din cele 12 jocuri disputate până la sfârşitul sezonului şi au adunat împreună trei victorii! Mai mult, „U“ Cluj a obţinut licenţa la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, dovedind incompetenţa comisiei pe care o conduce Viorel Duru.

Vasluiul a devenit „mama răniţilor“

O altă situaţie suspectă e cea a Vasluiului: de când s-a aflat că echipa nu va lua licenţa, galben-verzii au devenit „mama răniţilor“. Antal şi compania au învins Steaua şi Pandurii, dar au cedat în faţa unor echipe cu nevoie disperată de puncte, precum FC Botoşani, Viitorul şi „U“ Cluj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite