Ladislau Bölöni : „Aroganţa arbitrului ne-a costat trei puncte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ladislau Bölöni a fost extrem de nervos după meciul pierdut acasă de Lens, 2-3, cu Sochaux. Tehnicianul român a „lovit“ la finalul partidei în centralul Bartolomeu Varela. Lens şi Sochaux au jucat în 10 din minutul 42. Echipa lui Ladislau Bölöni a egalat de la 0-2, dar a pierdut pe o decizie contestată a arbitrului. Românul a văzut finalul meciului din tribună.

Trimis printre spectatori alături de secundul său Georges Tournay pentru proteste, după golul trei marcat de oaspeţi, Ladislau Bölöni a răbufnit la finalul meciului. „Sunt obligat să spun că am avut două faze controversate în şase metri. Numai aroganţa arbitrului l-a împiedicat pe acesta să le vadă" a început Bölöni referindu-se la eliminarea atacantului Toifilou Maoulida şi la un penalty neacordat la o intervenţie în careu asupra mijlocaşului Yohan Demont. „După cele două momente a mai venit şi lovitura liberă de la golul trei. Trebuie să-l felicit pe arbitru pentru că a fost aproape de fază şi a văzut clar ce trebuia să vadă", a spus ironic tehnicianul român, supărat pe uşurinţa cu care centralul Bartolomeu Varela a dictat fault în favoarea oaspeţilor. „Apoi a mai şi venit la mine să-mi spună «Am greşit, dar nu-mi pasă», ca imediat să mă trimită în tribună. Dar, din câte ştiu eu, arbitrul are mereu dreptate!", şi-a încheiat Bölöni atacul.

Pe aceeaşi lungime de undă cu preşedintele

Antrenorul de 57 de ani este susţinut şi de preşedintele lui Lens, Gervais Martel. „Cred că aş putea vorbi de arbitraj la fiecare meci. A început cu Lille, apoi la Paris şi în aceeaşi linie cu Sochaux! Nu sunt mare specialist în fotbal, dar am impresia că s-au adunat cam multe decizii în defavoarea noastră", a spus Martel. Cum echipa sa nu va avea antrenori pe bancă la meciul de sâmbăta viitoare de la Rennes, preşedintele lui Lens s-a gândit şi la un mod inedit de a protesta. „O să stau eu pe bancă. N‑am mai trecut pe acolo din 1998, dar asta cred că e ocazia perfectă", a încheiat cu ironie Martel.

" La acest meci am avut parte de câteva decizii de arbitraj cel puţin bizare. " David Sauget fundaş Sochaux

Bölöni, la primul eşec acasă cu Lens

Înfrângerea cu Sochaux a fost prima pentru Ladislau Bölöni pe teren propriu cu Lens, după două victorii (2-0 cu Caen şi 2-1 cu Saint-Etienne) şi un rezultat de egalitate (1-1 cu Valenciennes). Din deplasare, gruparea „Sang et Or" a reuşit să aducă un singur punct din două meciuri cu Bölöni pe bancă (0-0 cu PSG şi 0-1 cu Lille). Sub comanda românului, Lens are o linie de clasament 2-2-2 în campionat. În urma rezultatului de sâmbătă, echipa franceză a căzut pe locul 19 al clasamentului, la două puncte de poziţia a 17-a (ocupată de Nice, cu 26 de puncte), ultima care asigură rămânerea în prima ligă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite