Justine Henin e sigură că poate reveni în topul mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Justine Henin revine în competiţii după o pauză de 20 de luni
Justine Henin revine în competiţii după o pauză de 20 de luni

Belgianca Justine Henin, fost nr. 1 mondial al tenisului feminin, este convinsă că pauza de la retragerea ei în mai 2008 a maturizat-o şi o poate ajuta să devină o jucătoare mai bună când va reveni pe 3 ianuarie cu prilejul turneului de la Brisbane, informează Agerpres.

Henin a declarat la o conferinţă de presă la Brisbane că s-a maturizat în cele 20 de luni de inactivitate sportivă şi că nivelul ei poate fi superior celui atins când câştiga 7 titluri de Grand Slam.

Belgianca de 27 ani a adăugat că absenţa sa din circuitul WTA i-a permis să câştige o înţelegere şi perspectivă nouă. Henin a precizat că în primele 12 luni de la retragere nu a urmărit nici măcar un set la tenis şi acum se simte proaspătă şi încrezătoare.

Henin şi-a încheiat cariera în mai 2008, după ce a câştigat şapte titluri majore în cariera sa: patru la Roland Garros, două la US Open şi Openul Australiei. Singurul titlu care îi lipseşte din palmares este Wimbledon-ul.

La începutul lunii decembrie, Henin a participat la un turneu demonstrativ, în care le-a învins pe italianca Flavia Pennetta şi pe belgianca Kirsten Flipkens cu acelaşi scor 6-4, 6-4.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite