Jordi Amat, fotbalistul care devenit peste noapte prinț al Indoneziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viața unui jucător care a evoluat la cel mai înalt nivel s-a schimbat peste noapte după ce la finalul anului trecut a devenit cetățean indonezian și acum este Rajah al insulei Siau.

FOTO EPA
FOTO EPA

Jordi Amat trăiește o viață parcă desprinsă din scenariile de la Hollywood. Fotbalistul născut la Barcelona, a debutat la Espanyol, după care a mai evoluat pentru Rayo Vallecano, Betis, Swansea și Eupen.

În 2022 Jordi Amat a semnat cu o echipă din Malaezia, Johor DT. El nu a luat niciodată în considerare că ar putea deveni într-o bună zi prinț, până anul trecut, atunci când a depus actele pentru a obține cetățenia indoneziană.

În prezent, a devenit prinț al Indoneziei și face parte dintr-un grup de 70 de oameni care dețin titlul de Rajah. Indonezia este cel mai mare arhipelag din lume cu peste 17.500 de insule și peste 250 de milioane de locuitori, potrivit Digisport

Nu este întâmplător faptul că Jordi Amat a devenit prinț. Acesta are ”sânge albastru” datorită stră-bunicului sîu care a fost Rajah al insulei Siau. Lui Amat nu i-a venit să creadă că toate poveștile bunicii sale erau adevărate. 

”Nu mi-a venit să cred. Când eram mic, bunica îmi spunea că sunt prințul moștenitor, dar credeam că e doar o poveste, nimic mai mult. Viața mea nu se va schimba radical”, a declarat Jordi Amat.

Fotbalistul, în vârstă de 30 de ani, a anunțat că nu are de gând să renunțe la fotbal, cel puțin pentru moment. El a spus și că titlul de prinț primit ”nu este la nivelul unui prinț în adevăratul sens al cuvântului, așa cum e cunoscut de toată lumea, și nici nu se poate compara cu, de exemplu, Regele Spaniei”.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri