Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în mare parte fără spectatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jocurile Olimpice de la Tokyo FOTO Shutterstock
Jocurile Olimpice de la Tokyo FOTO Shutterstock

Tamayo Marukawa, oficialul japonez responsabil cu organizarea Jocurilor Olimpice, a anunţat că acestea se vor desfăşura fără spectatori în Tokyo, după o creştere a numărului de cazuri pozitive COVID-19.

Anunţul a fost făcută joi în urma unei discuţii purtate de către Marukawa cu alţi oficiali şi cu organizatori Jocurilor Olimpice, potrivit BBC. 

Tokyo se va afla în stare de urgenţă în timpul Jocurilor Olimpice pentru combaterea răspândirii coronavirusului. Yoshihide Suga, premierul japonez, a anunţat că vor fi extinse restricţiile şi în provincia Okinawa.

Stadioanele din regiunile Fukushima, Miyahi şi Shizuoka vor putea găzdui spectatori la 50% din capacitate, dar fără să depăşească 10.000 de persoane.

„Este regretabil că Jocurile Olimpice se vor desfăşura într-un format foarte limitat, din cauza propagării coronavirusului. Îmi pare rău pentru cei care au cumpărat bilete”, a declarat Seiko Hashimoto, preşedintele Tokyo 2020.

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial organizatorii JO au anunţat că nu se va permite accesul spectatorilor în locurile de desfăşurare a probelor de la Olimpiadă la Tokyo, însă au precizat şi faptul că dacă va exista o schimbare semnificativă în ceea ce priveşte propagarea coronavirusului, atunci s-ar putea revizui situaţia cu privire la spectatori.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august. Un număr semnificativ de voci din societatea japoneză a criticat organizarea JO în contextul actual, spunând că ar trebui amânate ori anulate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite