Istoria a dat verdictul: Bayern e deja eliminată din Liga Campionilor. De ce are nevoie de un miracol în retur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima manşă a duelului Barcelona – Bayern Munchen a consemnat mai multe statistici importante pe care vi le prezintă „Adevărul“.

Barcelona va merge, la Munchen, pentru returul cu Bayern Munchen (marţi, 12 mai, ora 21.45, TVR 1, Digi Sport, Dolce Sport), având un avantaj consistent, după victoria din tur, scor 3-0.

Prima manşă a duelului a consemnat mai multe statistici importante pe care vi le prezintă „Adevărul“.

*Barcelona a cedat posesia într-o partidă europeană, în premieră, după aproape zece ani. Miercuri, Bayern a avut mingea în 52% din timpul jocului. 

Ultima dată, tot o echipă din Bundesliga a fost superioară la acest capitol în faţa Barcelonei. S-a întâmplat în sezonul 2006-2007, în grupele Ligii Campionilor, când, totuşi, Barcelona a învins Werder Bremen cu 2-0.

În ultimele 422 de partide disputate în toate competiţiile, Barcelona a fost depăşită la capitolul de posesie în doar două jocuri.

*Pentru prima dată după şase ani, Bayern Munchen a încheiat un meci fără niciun şut pe spaţiul porţii. Ultima dată, bavarezii bifaseră o astfel de contraperformanţă, în octombrie 2009. Atunci, au pierdut, în deplasare, cu Bordeaux, scor 1-2, iar golul nemţilor a fost, de fapt, un autogol al francezilor.

*De şapte ori s-a întâmplat ca Bayern Munchen să piardă turul unor „duble“ europene la trei goluri diferenţă. Niciodată n-a obţinut calificarea în retur. De 25 de ori, Barcelona a avut un avantaj de trei goluri după meciul-tur în Europa şi, de fiecare dată, s-a calificat după manşa a doua.

*Messi a devenit golgheterul all-time al Ligii Campionilor cu 77 de reuşite, fiind înaintea lui Cristiano Ronaldo (76 de goluri) şi Raul (71 de goluri). De asemenea, a izbutit cea mai rapidă „dublă“ în semifinalele Ligii Campionilor, în doar trei minute. Precedentul record, de patru minute, era deţinut de Sergio Ramos şi Sonny Anderson.

*Singura calificare a catalanilor în faţa lui Bayern după o dublă manşă a fost în sezonul 2008-2009, în sferturile Ligii Campionilor. Atunci, Guardiola era antrenor la Barcelona, care a câştigat turul cu 4-0, acasă, remizând apoi, în retur, 1-1, la Munchen.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite