Israelienii „fumegă“ după ratarea Euro 2024: decizii drastice luate de federația de la Tel Aviv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Israeliană de Fotbal (IFA) a anunţat că Alon Hazan nu va mai continua în funcţia de selecţioner, în urma ratării calificării la Euro 2024.

Fanii israelieni au trăit o mare decepție
Fanii israelieni au trăit o mare decepție

Hazan a preluat conducerea tehnică a naţionalei israeliene în 2022, în baza unui contract pe doi ani, cu opţiune pentru încă doi ani, iar acum IFA l-a informat că opţiunea nu va fi exercitată.

Decizia a venit la o zi după ce directorul general al echipei Israelului, Yossi Benayoun, a fost informat la rândul său de IFA că nu va continua în această funcţie.

Echipa Israelului, adversara României în grupa de calificare la Euro 2024, a fost învinsă categoric de Islanda (scor 1-4), la Budapesta, în semifinalele play-off-ului pentru accederea la turneul final al Campionatului European, ratând astfel ocazia de a lua parte la competiţia care va avea loc în această vară în Germania.

Alon Hazan, selecționerul Israelului în campania pentru Euro 2024. FOTO: Arhiva Adevărul
Alon Hazan, selecționerul Israelului în campania pentru Euro 2024. FOTO: Arhiva Adevărul

"Necalificarea la turneul Euro 2024 necesită o schimbare semnificativă a colectivului tehnic", a explicat preşedintele IFA, Moshe Zuares, într-un comunicat.

Alon Hazan, în vârstă de 56 de ani, a antrenat echipele naţionale de tineret israeliene şi a fost antrenor secund al selecţionatei de seniori a ţării sale, înainte de a prelua conducerea acesteia în 2022.

Presa sportiva israeliană a informat că IFA îl va numi în curând pe Barak Bachar în postul de selecţioner. Bachar, în vârstă de 44 de ani, a început sezonul curent ca antrenor principal al campioanei Serbiei, Steaua Roşie Belgrad, dar a fost demis din acest post la începutul lunii decembrie. Între 2016 şi 2023, el a câştigat şase titluri de campion al Israelului cu Hapoel Beer Sheva şi Maccabi Haifa.

Cele trei rute de play-off pentru Euro 2024

21 martie

Ruta A

*Polonia – Estonia 5-1

*Țara Galilor – Finlanda 4-1

Ruta B

*Israel – Islanda 1-4

*Bosnia – Ucraina 1-2

Ruta C

*Georgia – Luxemburg 2-0

*Grecia – Kazahstan 5-0

Finalele pentru Euro 2024

26 martie

Ruta A

*Țara Galilor – Polonia 0-0 (4-5 după loviturile de departajare)

Ruta B

*Ucraina – Islanda 2-1

S-a jucat la Wroclaw (Polonia)

Ruta C

*Georgia – Grecia 0-0 (4-2 după loviturile de departajare)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite