Inimă sănătoasă, într-un corp sănătos la Băneasa Race: Participanţii vor beneficia, în premieră, de o superofertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La data de 8 decembrie, se dă startul ediţiei de iarnă a Băneasa Race, iar participanţii vor beneficia, în premieră, de o ofertă extrem de avantajoasă pentru cei care aleargă!

Sportul este un factor important în prevenţia numeroaselor boli fizice şi mentale, ajutând la o stare bună de sănătate. Este important să ştim că, pentru a fi sănătoşi, pentru a avea un stil de viaţă activ şi echilibrat trebuie să îmbinăm mişcarea cu o dietă echilibrată şi să facem controale medicale anuale, care sunt la fel de importante. 

Alergarea este o activitate pe care multe persoane doresc să o facă parte dintr-un stil de viată echilibrat. Fie că alergaţi o jumătate de oră sau la un maraton, există un număr de riscuri, care pot apărea. 

Înainte de a începe antrenamentul pentru o cursă sau înainte de a participa la o cursă este recomandat să consultaţi un medic de specialitate sau să efectuaţi un examen cardiolog. Printre riscurile care pot apărea sunt: oboseala excesivă, supraîncărcarea anumitor muşchi, oboseala excesivă a glandelor suprarenale cu efecte asupra stării generale de sănătate.

Asociaţia Trăiesc Sănătos, împreună cu Signal Iduna Romania si spitalul Monza cred cu tărie că este mai bine să previi decât să tratezi, aşa că, in perioada 21 noiembrie – 31 decembrie, toţi alergătorii Băneasa Race – Winter Edition pot beneficia de un discount de 20% la pachetul complet de analize cardiologice , care conţine: 

*EKG (electrocardiogramă)

*Ecocardiografie

*Test de efort

Imagine indisponibilă

Medicul cardiolog sub îngrijirea căreia se vor face aceste analize este Ramona Bica, de la Spitalul Monza Metropolitan. Costul integral al pachetului de analieze este de 530 lei, la care se aplică discountul de 20%, iar programările se fac la numărul de call-center al spitalului - 021.9983, în intervalul 08:00 – 20:00.

“Sănătatea este cea mai importantă parte din viaţa noastră şi cu toţii ştim că este strâns legată de stilul de viaţă şi de ce alegem să facem. Prin această iniţiativă sperăm ca oamenii dornici să facă mişcare să înţeleagă că o parte importantă de care trebuie să ţină cont înainte de a participa la un concurs de alergare este şi controlul medical sau o evaluare cardiologică”, a declarat reprezentantul Signal Iduna Romania. 

Incidenţa unui stop cardiac în timpul alergărilor/maratoanelor este foarte scăzută, afectând doar aproximativ 1 din 50.000 de alergătorii care concurează la concursuri. Totuşi, o proporţie mare dintre toate evenimenteele cardiace deteminate de exerciţiile fizice se întâmplă în timpul alergărilor lungi, a maratoanelor, îm special la bărbaţii cu vârsta peste 35 de ani.

Pentru mai multe detalii despre cursă şi înscrieri, accesaţi www.baneasarace.ro şi paginile de Facebook: https://www.facebook.com/BaneasaRace/ şi https://www.facebook.com/traiescsanatos.org/

Băneasa Race este un eveniment organizat în scopul consolidării comunităţii de alergători şi a promovării alergării ca activitate normală pentru un stil de viaţă activ şi sănătos. Băneasa Race un eveniment organizat de Asociaţia Trăiesc Sănătos, powered by Băneasa Shopping City. 

Sponsori: Intersport Romania, City Grill, Global Vision, Zuzu Fit si Greenfield Residence.

Parteneri: Skechers, Maguay, Signal Iduna, Tremend, Dorna, WorldClass, Carrefour, Polar, Powerbar

Suţinători: Eisberg, Pastele La Molisana, Romprest

Partener media: Virgin Radio, Adevărul

Parteneri tehnici: Running Mag, Asociatia Bucharest Running Club, Quantix Marketing Insights, Preda Publishing, 

Despre Asociaţia Trăiesc Sănătos:

Trăiesc Sănătos este o asociaţie fondată în martie 2011, care promovează sportul ca activitate regulată şi militează pentru o viaţă sănătoasă. Asociaţia TS organizează activităţi care stimulează interesul pentru practicarea exerciţiilor fizice în rândul copiilor, tinerilor şi adulţilor şi foloseşte sportul ca pârghie pentru interacţiunea socială şi pentru încurajarea tinerilor sportivi de performanţă.

Despre SIGNAL IDUNA:

Signal Iduna Romania face parte din grupul financiar german Signal Iduna, cu experienţă de peste 100 de ani în asigurări de sănătate. Signal Iduna este prezentă pe piaţa din România începând cu anul 2008 şi oferă asigurări de sănătate, viaţă şi accident. Aceasta oferă angajaţilor asigurări de sănătate care pot fi adaptate în funcţie de nevoile companiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite