Încă un trofeu pentru marile gloriile din istoria Universităţii Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marii fotbalişti ai Ştiinţei au fost recompensaţi printr-un gest simbolic pentru marile bucurii pe care le-au adus suporterilor olteni.

Atâtea talente pe metru pătrat nu au mai călcat de mult iarba bătrânului „Central“. Componenţii „Campioanei unei Mari Iubiri“, ai „Craiovei Maxima“, generaţia eventului din 91 şi-au luat rămas bun de la vechiul stadion „Ion Oblemenco“. Pe ritmul cântecului „Oltenia Eterna Terra Nova“, în interpretarea lui Ciri Mayer, legendele fotbalului craiovean au primit, în semn de preţuire, o bucată din gazonul care a fost martorul viu al marilor performanţe naţionale şi continentale. Ca o trecere peste ani şi cu speranţă pentru un viitor la fel de strălucit, Maximii Băniei le-au oferit juniorilor clubului câte un exemplar al cărţii „Frumoşii nebuni ai Craiovei Maxima“, scrisă de Ion Jianu.
Până la mijlocul lunii viitoare, stadionul legendar al Băniei va fi demolat. Pe locul său va fi ridicată o arenă ultra-modernă, proiect în valoare de 50 de milioane de euro, care va obliga la repetarea şi chiar depăşirea performanţelor din trecut.
Au participat la eveniment: Marilena Stroe, Pavel Badea, Aurică Beldeanu, Dănuţ Bica, George Biţă, Gabi Boldici, Marian Bondrea, Marian Bâcu, Bâtlan Constantin, Calafeteanu Marian, Cătăneanu Sergiu, Cârţu Sorin, Victor Cojocaru, Costică Donose, Dragomir Marian – decan FEFS, Gheorghiţă Geolgău, Marius Iordache, Ion Împuşcătoiu, Ion Jianu, Silviu Lung, Tibi Lung, Ciri Mayer, Mitică Marcu, Daniel Mogoşanu, Narcis Mohora, Constantin Mincă, Nicolae Negrilă, Victor Niculescu, Jean Niţulescu, Ion Olaru, Florin Oprea, Mircea Oţet, Corneliu Papură, Adrian Popescu, Gabi Popescu, Marcel Popescu, Marius Purcaru, Dan Racolţea, Marius Sava, Fane Stoica, Teodor Ţarălungă, Nae Ungureanu, Dandu Ustabacieff, Robert Vancea, Ion Velea, Nicolae Zamfir.

 Gabi Popescu salută noul proiect

Gabi Popescu s-a arătat încântat de ideea construirii unui stadion european în prima capitală a fotbalului românesc: „Îi felicit pe cei care s-au gândit la acest proiect, l-au creat şi l-au susţinut, precum şi la cei care îl vor implementa şi-l vor duce la bun sfârşit. Este un moment în care fotbalul românesc are nevoie de astfel de injecţii de adrenalină. Pentru că odată cu crearea noului stadion vor fi mult mai mulţi oameni atraşi către fotbal, mult mai mulţi copii, ceea ce e bine pentru viitor. E un proiect extraordinar de bun pentru fotbalul românesc. E important viitorul, ceea ce se va construi. Cu siguranţă vor fi meciuri europene aici. Atât timp cât ai un astfel de proiect automat atragi anumite responsabilităţi şi un anumit nivel al fotbalului. Te obligă stadionul, te obligă suporterii. Oricine s-ar băga în proiectul acesta nu-l poate face cu jumătate de normă“. Gabi Popescu îşi aminteşte cu plăcere de debutul său în fotbalul mare: „Toată perioada pe care am petrecut-o aici a fost extraordinară. Acum m-am reîntâlnit cu oamenii frumoşi care au scris istoria acestui club. Eu cred că toată perioada petrecută aici nu a făcut altceva decât să mă creeze ca fotbalist, să mă ajute să continui istoria celor care erau în spatele meu“.

Fane Stoica: "Bănia are nevoie de un stadion frumos!"
Vizibil emoţionat la evenimentul de pe stadionul „Ion Oblemenco“, Ştefan Stoica a declarat: „E ultimul trofeu pe care l-am luat, o bucată de iarbă de pe stadionul nostru drag. Voi decupa din gazonul meu de acasă şi o voi pune acolo, o voi uda în fiecare zi. Cu toţii am luptat pentru clubul nostru şi pentru Craiova. Este trist că se demolează un stadion care a însemnat atât de mult, dar, cu siguranţă, de acum înainte trebuie să mergem spre Europa în condiţii mult mai bune. Ceea ce a făcut Primăria şi Guvernul României este extraordinar pentru că Bănia are nevoie de un stadion foarte frumos. Am fost şi jucător aici, şi antrenor. Aici am crescut, aici m-am format. Dar în acelaşi timp mă bucur că se face ceva mai modern, mai frumos pentru că trebuie să intrăm şi noi în Europa“.


Sorin Cârţu, a rememorat momentele plăcute petrecute pe stadionul Băniei: „Aici am câştigat două campionate, am dat atâtea goluri. Pe stadionul Ion Oblemenco am marcat golul 100, e o amintire frumoasă. Meciurile pe care le-am jucat, trăirile pe care le-am avut la partidele europene... Am trăit momente senzaţionale pe acest stadion. Nu-mi pare rău că se demolează, trebuie să ţinem pasul cu tehnologia futuristă. Bucata de gazon reprezintă o amintire, este ca un ultim trofeu pentru tot ceea ce am făcut împreună cu colegii mei pentru Universitatea. Este un gest frumos, plin de semnificaţie. O să o pun alături de celelalte amintiri: cupe, medalii, bucăţi din ziare tăiate de când jucam fotbal“.
 

image
SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite