În China nu se stă la discuții. Selecționerul, fost fotbalist în Premier League, condamnat la închisoare pe viață

0
Publicat:

Li Tie (46 de ani) a fost condamnat la închisoare pe viață în China, după ce a recunoscut în direct la televiziunea chineză că și-a cumpărat, la propriu, succesul din cariera de antrenor. Fost fotbalist în Anglia, la Everton și Sheffield United, asiaticul a admis că a plătit 400.000 de euro pentru a fi instalat în funcția de selecționer al Chinei.

Li Tie, încarcerat pe viață după ce a dat mită ca să fie selecționer. Foto South China Morning Post
Li Tie, încarcerat pe viață după ce a dat mită ca să fie selecționer. Foto South China Morning Post

De asemenea, el a recunoscut că a aranjat o serie de meciuri pentru a obține rezultate favorabile echipelor de club pe care le-a pregătit, Hebei FC și Wuhan Yangtze. L a ajuns și la naționala Chinei, pe care a antrenat-o între ianuarie 2020 și decembrie 2021.

Pentru faptele sale de dare de mită și corupție, Li Tie a fost condamnat la închisoare pe viață în țara natală, scrie Daily Mail. ”Regret foarte mult. Trebuia să-mi țin capul în pământ și să urmez calea corectă, însă am făcut lucruri care erau comune atunci în fotbal.

Președintele federației a primit 13 ani de închisoare

Pentru a obține rezultate, am influențat arbitri, am mituit jucători și antrenori adverși. Uneori se înțelegeau conducerile cluburilor între ele. A devenit un obicei, apoi o dependență”, a declarat Li Tie. Alături de el, au fost condamnați și fostul președinte al Federației de Fotbal Chineze, Chen Xuyuan, la 13 ani de închisoare, în timp ce un alt oficial de rang înalt, Du Zhaocai, a fost primit 15 ani de pușcărie. Cei doi au fost implicați în mod direct la numirea pe banca naționalei Chinei a lui Li Tie în octombrie 2019.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite