Imagini impresionante: Salah, în lacrimi după pierderea Cupei Africii. Ce i-a rămas de făcut VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salah

La 29 de ani, Mohamed Salah a câştigat cam tot ce se putea cu Liverpool, inclusiv un titlu pe care „cormoranii“ l-au aşteptat 30 de ani. Cu naţionala Egiptului însă, atacantul continuă să bifeze dezamăgiri.

Duminică seară, în finala Cupei Africii cu Senegal, la care a jucat colegul său de la Liverpool, Sadio Mane (29 de ani), Mo a părăsit terenul în lacrimi. Încă o dată! 

Pentru că, după un meci slab, 0-0 după 120 de minute, Senegal a triumfat la loviturile de departajare (4-2). Iar penalty-ul decisiv a fost transformat chiar de Mane, cel care ratase de la punctul cu var, în timpul regulamentar, în minutul 7. Salah nici n-a mai apucat să tragă la loviturile de departajare, fiind al 5-lea executant de pe listă. Din păcate pentru egipteni, până să-i vină rândul lui Salah, au ratat Mohamed Abdelmonem şi Mohanad Lasheen, iar naţionala pregătită de Carlos Queiroz (68 de ani) a mai pierdut o finală continentală. A doua cu Salah pe teren, după cea din 2017: 1-2 cu Camerun.

Bătălia pentru Mondiale

De remarcat că Egipt şi Senegal se vor întâlni, din nou, peste 43 de zile. Pentru că cele două naţionale se vor înfrunta, de această dată, în barajul de calificare pentru Mondialul din 2022. Va fi, mai întâi, turul de la Cairo (23 martie), iar apoi returul de la Dakar (29 martie). 

De când a debutat la echipa naţională, în 2011, Salah a ratat calificarea la Cupa Africii din 2012, 2013 şi 2015, iar în 2019 s-a oprit cu naţionala în 16-imi. Aşadar, în această competiţie, cele două clasări pe locul 2 sunt performanţele sale cele mai bune. Nici la Mondiale, egipteanul nu s-a descurcat prea bine. A ratat calificarea la CM 2014 şi a jucat la turneul final din 2018. Naţionala Egiptului a fost eliminată însă după faza grupelor, pierzând cu Uruguay, Rusia şi Arabia Saudită.

CITEŞTE ŞI:

Gest fabulos: Egipteanul Salah, lăsat mască de arbitru în finala Cupei Africii VIDEO

VEZI CUM A PLÂNS MOHAMED SALAH DUPĂ FINALA CUPEI AFRICII

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite