Iese Cristoph Daum, intră Dan Petrescu! „Bursucul“ a făcut primul pas spre naţională: „Eu sunt antrenor, nu trădez pe nimeni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima variantă a Federaţiei pentru înlocuirea lui Daum este Dan Petrescu, antrenorul liderului CFR Cluj. E o mutare prin care Burleanu vrea să demonteze ideea unui conflict cu Generaţia de Aur.

Colaborarea dintre Cristoph Daum şi echipa naţională se apropie de sfârşit. Conştient că nu mai e dorit de nimeni în România, germanul şi-a dat acordul pentru o despărţire amiabilă şi a declarat pentru Bild că miercuri sau joi se va rupe contractul printr-o înţelegere de comun acord. Antrenorul lasă în urmă puţine regrete şi poate fi apreciat doar prin promovarea unor fotbalişti precum Benzar, Răzvan Marin, Ganea sau Băluţă. Per total însă, Daum a făcut mai mult rău decât bine, a condus o campanie de calificare lamenatbilă şi n-a impus măcar una din ideile „salvatoare“ cu care s-a prezentat în faţa junaliştilor în urmă cu un an.

Ce spunea la numire
Într-un interviu acordat Adevărul la înscăunare, Cristoph Daum spune că echipa naţionala va funcţiona ca o orchestră, că vom ataca neîncetat şi că vom controla toate meciurile. Aceste idei par acum ridicole, dacă ne uităm doar la ultima partidă, cea din Muntenegru, în care am arătat ca o echipă de pluton, fără niciun orizont.
Cu o diferenţă atât de mare de la vorbe la fapte, Daum a discreditat practic soluţia unui selecţioner străin pentru echipa naţională, iar Walter Zenga, unul dintre pretendenţii la această poziţie, poate să îşi ia adio de la acest post, chiar dacă el se declară pe jumătate român şi cunoaşte limba noastră.

„Bursucul“ e favorit
În aceste momente, Dan Petrescu e varianta numărul unu pentru preluarea echipei naţionale. Lider cu CFR Cluj şi apreciat în rândul suporterilor, antrenorul de 49 de ani ar fi şi o lovitură de imagine pentru Răzvan Burleanu, care ar demonta astfel ideea unui conflict cu Generaţia de Aur. În plus, şi „Bursucul“, prin declaraţiile sale, şi-a arătat deschiderea spre o colaborare cu FRF şi nu consideră că şi-ar „trăda“ foştii colegi dacă ar accepta postul de selecţioner."Acum trebuie să aştept un om din <Generaţia de Aur> şi dacă nu vine el, nu mai antrenez niciodată naţionala? Mi se pare aiurea să gândim aşa. Eu nu fac jocuri de culise. Am fost fotbalist, mi-am dat viaţa. Ca antrenor mi-am dat viaţa. Eu doar antrenez, asta e meseria mea. De ce să supăr pe cineva?", a spus Petrescu la finalul partidei cu CSU Craiova.
Pe lista de propuneri ale Comisiei Tehnice pentru înlocuirea lui Cristoph Daum mai apar numele lui Cosmin Olăroiu, Mircea Rednic, Cosmin Contra, Gică Hagi, Mircea Lucescu, Walter Zenga sau Victor Piţurcă, însă Dan Petrescu a fost votat de cei mai mulţi dintre membri comisiei respective.
"Voi demara procesul de negociere a rezilierii contractului domnului Daum şi, ulterior, negocierile privind desemnarea noului selecţioner, în baza propunerilor primite de la preşedintele Comisiei Tehnice", a spus Răzvan Burleanu, preşedintele FRF. Dacă Daum pleacă în aceste zile, e posibil chiar de săptămâna viitoare să avem un nou antrenor al echipei naţionale.

12 luni va avea la dispoziţie următorul antrenor al echipei naţionale până la primul meci oficial
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite