Iar Ba! United, eliminată din Cupa Angliei de Chelsea, după o reuşită senzaţională a lui Demba Ba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce-au încheiat nedecis (2-2) pe 10 martie, pe “Old Trafford”, Manchester United şi Chelsea au rejucat astăzi sfertul de finală din Cupa Angliei. Acum s-au impus “albaştrii”, la limită, 1-0, în urma unei reuşite de senzaţie a lui Demba Ba. Un vechi client al “diavolilor”.

Pe 10 martie, United a condus cu 2-0 la pauză, a fost egalată în partea secundă şi “forţată” astfel să rejoace astăzi sfertul cu Chelsea, dar pe „Stamford Bridge”. Unde a pierdut practic ocazia „dublei” campionat-cupă, titlul fiind ca şi rezolvat, graţie celor 15 puncte avans faţă de rivala City!

Inamicul public al “diavolilor” şi cel care i-a scos din Cupă a fost senegalezul Demba Ba. Atacantul lui Chelsea a decis rejucarea sferturior cu o reluare superbă, din vole, din alunecare, din careu. 

O execuţie asemănătoare cu cea reuşită pe 4 ianuarie 2012, într-un meci de campionat, tot cu United (3-0), dar pe când îmbrăca tricoul lui Newcastle.

 “Le-am spus despre Demba Ba, iar jucătorii mei aveau experienţa stilului său de joc, de când era la Newcastle. Ne-a marcat acum exact tipul de gol pe care ni l-a dat în urmă cu ceva timp. Am fost iarăşi prinşi dormind în apărare”, a declarat după meci Sir Alex Ferguson. “Contraatacul lor ne-a creat ceva probleme, mai ales că au jucători ca Mata şi Hazard”, a mai explicat Ferguson cauzele eşecului.

Reuşita lui Ba din minutul 49 a calificat-o pe Chelsea în semifinalele Cupei Angliei, unde “albaştrii” vor avea un alt adversar de calibru, Manchester City (14 aprilie). În cealaltă semifinală se întâlnesc Millwall (liga secundă) şi Wigan (pe 13 aprilie). Finala se dispută pe 11 mai. 

Toate partidele din ultimele două faze ale competiţiei se joacă pe "Wembley". 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite