Huliganii maghiari au devastat Bucureştiul. Ponta laudă Jandarmeria şi Poliţia: „Am arătat că România e un stat european“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta. FOTO: Adevărul
Victor Ponta. FOTO: Adevărul

Meciul România – Ungaria a fost precedat de scene demne de filme horror în care câteva sute de maghiari au făcut ce au vrut în Centrul Vechi şi în Gara de Nord.

În loc să fie reţinuţi şi să li se întocmească dosare penale, huliganii din galeria maghiară au fost escortaţi de forţele de ordine spre „Arena Naţională“, acolo unde au urmărit partida în care tricolorii s-au impus cu 3-0. 

Faptul că Jandarmeria şi Poliţia n-au avut o atitudine fermă faţă de huliganii care au devastat Bucureştiul a stârnit multe reacţii acide din partea oamenilor care au văzut fie din faţa locului, fie la televizor haosul provocat de unguri. Asta în condiţiile în care, de multe ori, Jandarmeria şi Poliţia au dat dovadă de exces de zel, atunci când au avut de a face cu fanii români care au participat la diferite evenimente sportive.

În schimb, Victor Ponta a fost plăcut impresionat de măsurile luate de forţele de ordine şi a ţinut să sublinieze acest lucru printr-un comunicat.

Ce a spus?

„Vreau să felicit Poliţia Română şi Jandermeria Română pentru organizarea exemplară în ceea ce priveşte asigurarea ordinii publice în cursul zilei de vineri, cu prilejul meciului de fotbal dintre naţionalele României şi Ungariei. Forţele de ordine au demonstrat că pot acţiona cu fermitate şi profesionalism, păstrând în acelaşi timp o atitudine civilizată, nelăsându-se influenţati de provocările lansate de suporterii turbulenţi. Cele doua institutii au demonstrat, ieri, că România este cu adevărat un stat european“, a spus primul-ministru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite