Henin e categorică: „Retragerile lui Nadal şi Federer nu vor conta pentru Nole!” Djokovic are drum deschis spre istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

În condiţiile în care principalii săi rivali, Federer şi Nadal, s-au retras înainte de US Open, Nole este acum marele favorit la câştigarea celui de-al 21-lea Grand Slam, performanţă care l-ar face cel mai titrat jucător de tenis din toate timpurile.

Veştile proaste continuă pentru fanii tenisului. După ce Roger Federer a anunţat, la începutul săptămânii trecute, că se va opera, din nou, din cauza unor probleme la genunchi şi că va rata, în cel mai bun caz, tot restul sezonului, şi ştirile din tabăra lui Rafael Nadal sunt la fel de triste. 

Vineri, spaniolul şi-a informat susţinătorii că problemele de la piciorul stâng continuă să îl supere şi că a luat decizia să nu mai joace în circuitul profesionist până la finalul anului. În comunicatul publicat pe reţelele sociale, Nadal a precizat că rămâne optimist în privinţa recuperării şi spune că este încrezător că se va reface total şi va lupta din nou pentru trofee. „Sunt încrezător că mă voi reface sută la sută. Accidentarea nu este ceva nou. Este aceeaşi pe care o am din 2005, când medicii erau sceptici cu privire la cariera mea, dar am avut o carieră la care nici măcar nu visam, aşa că sunt încrezător că mă voi recupera din nou. Sper să vă revăd în curând”, a spus Nadal.

Henin: „Nu va conta pentru Nole”

În urma retragerilor celor doi mari rivali, şansele lui Novak Djokovic de a se impune la US Open şi se a deveni primul jucător din istorie cu 21 de Grand Slamuri în palmares au crescut şi mai mult. Cu excepţia sincopei de la JO de la Tokyo, unde a fost eliminat surprinzător în semifinale, sârbul a avut un sezon perfect, cu triumfuri în celelalte trei turnee majore, Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon, motiv pentru care era oricum considerat favorit la câştigarea US Open.

Acest lucru a fost subliniat şi de Justine Henin, care a explicat de ce Federer şi Nadal nu ar fi fost o ameninţare pentru liderul ATP, 1 mondial, chiar dacă ar fi evoluat la Flushing Meadows. „Nu cred că va conta pentru Nole, el ştia că Rafa şi Roger nu sunt la capacitate maximă şi nu cred că se temea de ei. Bineînţeles, Rafa e Rafa şi poate veni la un Grand Slam şi să evolueze astfel încât să facă diferenţa. Dar era greu să câştige US Openul anul acesta, ştie foarte bine că pentru asta avea nevoie de meciuri în picioare şi de meciuri în SUA, pentru acomodare. Ar fi fost imposibil pentru el să fie în formă maximă. Ştie că Nole e într-o formă incredibilă şi are încredere totală în propriile forţe, chiar şi după Jocurile Olimpice”, a explicat Henin, pentru tennisworldusa.org, citat de Eurosport.

Principalele obstacole pentru Djokovic la US Open (30 august - 13 septembrie) vor fi  acum Zverev, Tsitsipas şi Medvedev, care, pe lângă faptul că sunt mult mai tineri, sunt într-o formă foarte bună. De altfel, gemanul a ajuns până în finala turneului de la Cincinnati, în timp ce ceilalţi doi s-au oprit în semifinale. 

Cele mai multe titluri de Grand Slam din tenisul masculin

1-3. Federer, Nadal şi Djokovic 20 fiecare

4. Sampras 14

5. Emerson 12

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite