HCM îşi ia elan spre grupele principale ale Ligii Campionilor. Cum se califică Baia Mare în faza următoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

HANDBAL Dacă va învinge campioana Franţei, Metz, în ultima partidă din grupele principale ale Ligii Campionilor, Baia Mare se va califica în premieră în grupele principale ale competiţiei.

Graţie succesului din etapa anterioară, în deplasare cu Lublin, HCM Baia Mare a limpezit calculele calificării în grupa D a Ligii Campionilor. Aflată în acest moment pe locul secund, campioana României are cele mai mari şanse, după Larvik, de a merge în grupele principale. Pentru a nu avea emoţii, HCM-ul trebuie să învingă pe Metz în ultima partidă din grupa D, vineri, de la ora 19.00.

Totuşi, Baia Mare are la îndemână şi varianta egalului cu Metz. Nu în ultimul rând, există şi ipoteza ca maramureşencele să piardă ultimul joc din grupă, dar şansele se micşorează. În cazul unui eşec cu Metz, calificarea HCM-ului depinde de rezultatul partidei Larvik-Lublin. Dacă polonezele câştigă în Norvegia, adună cinci puncte şi merg alături de Metz în grupele pricincipale. Dacă Lublin pierde cu Larvik, atunci Baia Mare se califică indiferent de rezultatul jocului cu campioana Franţei.

Însă, ultimele două scenarii nu sunt dezirabile. Orice echipă luptă să ajungă în grupele principale cu un punctaj cât mai mare pentru a-şi maximiza ulterior şansele de a prinde sferturile competiţiei. Punctajul băimărencelor în grupele principale depinde de echipa care va termina grupa D pe ultimul loc. Dacă Lublin va fi codaşă, HCM-ului i se vor şterge punctele câştigate cu formaţia poloneză, deci va merge mai departe doar cu 2 puncte (care se presupune că vor fi obţinute cu Metz). Dacă Metz va fi ultima în grupa D, atunci Baia Mare va avansa în Main Round cu 4 puncte. De asemenea, există şi posibilitatea ca HCM să se califice în grupele principale fără niciun punct în situaţia în care va pierde cu Metz, iar Larvik bate pe Lublin.

Gyor şi Viborg, viitoare adversare

Dacă se va califica, HCM-ul va juca într-o grupă principală cu şase formaţii din care vor face parte câteva superputeri ale handbalului feminin european, între care Gyor, Larvik şi Viborg, toate foste campioane ale Europei. De remarcat este că primele patru clasate în fiecare grupă principală vor ajunge în sferturi, acolo unde se va juca după sistemul locul 1 dintr-o grupă cu locul 4 din cealaltă, respectiv locul 2 cu locul 3. Câştigătoarele din această fază se califică în Final Four, unde şi-a propus Baia Mare să ajungă.

Clasament grupa D:

1. Larvik 5 5 0 0 134:117 10 p
2. Baia Mare  5 2 0 3 131:136 4 
3. Metz 5 1 1 3 140:140 3  
4. Lublin 5 1 1 3 135:147 3

Clasament grupa C:

1. Gyor 5 5 0 0 148:104 10
2. Viborg  5 2 1 2 133:120 5
3. Savehof 5 0 3 2 123:153 3
4. Lok. Zagreb 5 0 2 3 108:135 2

* primele trei clasate se califică într-o grupă principală, urmând să se dueleze între ele pentru a prinde sferturile

** echipelor calificate în grupele principale le vor fi scăzute punctele câştigate cu ultima clasată din fiecare grupă

Programul ultimei etape în grupa D:

HCM Baia Mare - Metz, vineri, ora 19.00, Digi Sport 1
Larvik - Lublin, sâmbătă, 19.15

Costică Buceschi, antrenor HCM: Meciul cu Metz e hotărâtor, îl vom disputa cu mare atenţie. Sper ca echipa să se fi descătuşat acum şi să joace din ce în ce mai bine.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite