Haos în Gorj! Jucătorii de la Pandurii nu s-au mai prezentat la antrenament, iar Petre Grigoraş vrea să meargă cu echipa a doua la Craiova: „Suntem carne de tun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nou-promovata Gaz Metan Mediaş, una dintre revelaţiile acestui sezon, a intrat în insolvenţă. Alte două cluburi aflate în aceeaşi situaţie sunt pe butuci: jucătorii de la Pandurii sunt în grevă, iar la ASA Târgu-Mureş situaţia e „un fel de prostituţie“.

Deşi a încheiat prima parte a sezonului regulat pe poziţia a cincea, nou-promovata Gaz Metan Mediaş a decis să intre în insolvenţă, stare care-i interzice să mai spere la o nouă participare în competiţiile continentale. În Liga I sunt în acest moment patru cluburi în insolvenţă, Pandurii Tg. Jiu, ASA Tg. Mureş, Gaz Metan Mediaş şi CFR Cluj, şi alte două cu probleme financiare foarte grave, Astra Giurgiu şi CSMS Iaşi.

Fenomenul insolvenţelor a început în 2009, cu FC Bihor Oradea. După câţiva ani în care a tot tergiversat planul de reorganizare, deznodământul clubului s-a scris în acest an, când societatea a fost falimentată. De altfel, dintre grupările care au apelat la această procedură cele mai multe s-au desfiinţat în cele din urmă (Universitatea Cluj, Farul Constanţa, Oţelul Galaţi, Rapid Bucureşti, Unirea Urziceni, FC Argeş Piteşti, Petrolul Ploieşti, Sportul Studenţesc, Ceahlăul Piatra Neamţ, Gloria Bistriţa, FC Vaslui). O parte dintre ele s-au reînfiinţat în Liga a IV-a sau Liga a V-a, prin implicarea fanilor.

Singurul club care a reuşit să se ţină de planul de reorganizare şi să iasă din insolvenţă cu faţa curată este Dinamo Bucureşti, iar CFR Cluj, singurul club în insolvenţă care a reuşit să câştige un trofeu – Cupa României, speră să reuşească o performanţă similară în viitorul apropiat. Falimentul clubului Gaz Metan Mediaş a fost cerut încă din mai 2014, când şase baschetbalişti şi antrenorul Marcel Ţenter au cerut falimentul clubului pentru datorii în cuantum de 200.000 de euro. Cea mai mare datorie a clubului sibian este însă către bugetul de stat: 3,3 milioane de euro. De altfel, jucătorii lui Cristian Pustai sunt neplătiţi de două luni, dar s-au primit asigurări că situaţia s-ar putea remedia.

Alte două cluburi aflate deja în aceeaşi situaţie trec însă prin momente dramatice. La Pandurii fotbaliştii au intrat în grevă, iar Petre Grigoraş ar putea apela la echipa a doua pentru meciul cu CS Universitatea Craiova. „Jucătorii au refuzat să facă antrenament. În mod normal e greu de acceptat aşa ceva, însă fotbaliştii de la Pandurii chiar au fost mai mult decât înţelegători până acum. Ultima promisiune a fost făcută public de membrii asociaţi şi luni trebuia să fie plătit salariul. Nu s-a întâmplat asta, aşa că fotbaliştii nu vor să facă deplasarea la Craiova”, a declarat preşedintele Narcis Răducan. Şi cei de la ASA Tg. Mureş au ajuns la limita răbdării. „Băieţii au dat dovadă de caracter în ciuda problemelor foarte grave pe care le avem. E un fel de prostituţie ceea ce fac eu acolo. Chiar stau şi mă gândesc dacă mai merită. Bani nu iau, trebuie să mai şi mint jucătorii că o să-şi ia salariul, dar de fapt nu-i iau şi lumea e nemulţumită. E muncă patriotică la ASA, n-avem nicio condiţie”, a spus preşedintele Daniel Stanciu. 

Vom fi carne de tun în meciurile cu CSU Craiova şi Astra. Dacă am putea să plecăm în altă parte, cred că s-ar goli vestiarul. Dar speranţa moare ultima, am zis că o să plec ultimul de aici Petre Grigoraş Antrenor Pandurii Tg. Jiu
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite