Handbalul românesc, condus ruşinos: Federaţia a luat o decizie scandaloasă şi a stârnit o furtună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Dedu a reuşit să creeze scandaluri, atât la masculin, cât şi la feminin
Alexandru Dedu a reuşit să creeze scandaluri, atât la masculin, cât şi la feminin

Federaţia Română de Handbal (FRH), condusă de Alexandru Dedu, se poate lăuda cu titlul de cel mai controversat for sportiv de la noi!

Ceea ce e o mare „performanţă“, având în vedere că, de pildă, Federaţia Română de Tenis (FRT) e „tăiată“ de ani buni de la finanţare, din cauza neregulilor! 

La handbal însă, sub domnia preşedintelui Alexandru Dedu, s-a format un sistem care, periodic, naşte scandaluri de proporţii. Nici n-au trecut bine ecourile deciziei prin care numărul jucătorilor extracomunitari de la masculin a fost redus la trei pentru fiecare club, că acum, în plină pandemie, FRH a stârnit o nouă furtună.

Pe când în mai toată Europa, campionatele interne de handbal s-au suspendat definitiv pentru acest sezon - Spania tocmai a luat această decizie şi ea - România insistă cu reluarea partidelor. Şi nu doar acest aspect şochează, ci şi modul în care Dedu şi cei de la FRH au gândit continuarea sezonului. La masculin, s-a renunţat la varianta play-off şi play-out. Se vor disputa doar cele trei etape pe sistem normal, tur-retur. Plus restanţele care au mai rămas. Aici, măcar există, cât de cât, o logică. La feminin însă, decizia e de-a dreptul scandaloasă! Nu se vor mai juca cele şase etape rămase, ci se va disputa doar meciul AHCM Slobozia – CSM Bucureşti, restant din runda cu numărul 16. Partida a fost programată pentru 24 iunie. 

Slobozia e pe ultimul loc, iar CSM, acum pe 2, va fi campioană, dacă va învinge în această întâlnire, urmând să depăşească liderul Rm. Vâlcea, care e şi campioana en-titre! În aceste condiţii, e lesne de înţeles de ce şefii formaţiei din Vâlcea au luat foc, după ce au aflat de decizia FRH. Preşedintele clubului, Florin Verigeanu, a şi reacţionat imediat, printr-un comunicat de presă.

„Sub deviza «Noi vrem să se termine totul pe teren», FRH umileşte echipele din Liga Florilor, pentru a mulţumi CSMB (n.r. - CSM Bucureşti) şi dispune jucarea doar a restanţei AHCM Slobozia - CSMB. Aducem la cunoştinţă publicului care nu ştie, că la ora actuală sunt opt echipe care au în campionat un joc mai puţin. Cu disputarea acestei restanţe, FRH ne prosteşte că astfel se dă o rezoluţie pe teren, astfel campionatul se poate termina după acest joc! Nu mai contează că dacă se joacă toate cele şapte etape, atunci clasamentul se poate modifica şi în partea superioară şi în partea inferioară a sa. Aşa că au ales soluţia halucinantă de a juca doar restanţa AHCM Slobozia – CSMB, în felul acesta, trimiţând cu şapte etape înainte de terminarea campionatului pe AHCM Slobozia către retrogradarea în liga a doua, iar pe CSMB să sărbătorească cucerirea a încă un titlu. Celor de la CSMB trebuie să li se decerneze titlul!“, e un fragment din comunicatul dur al lui Verigeanu. 

Cu părere de rău vă anunţăm, dacă nu ştiaţi, că handbalul nu este sport profesionist. Aşteptăm următoarea şedinţă care anulează actuala şedinţă! Florin Verigeanu preşedinte SCM Râmnicu Vâlcea  

Liga Florilor, clasamentul la zi

1. Rm. Vâlcea 18 meciuri 43p

2. CSM Bucureşti 17 meciuri 43p

3. Baia Mare 18 meciuri 36p

4. Buzău 18 meciuri 35p

5. Dunărea 17 meciuri 30p

6. Bistriţa 17 meciuri 27p

7. Măgura Cisnadie 17 meciuri 27p

8. HC Zalău 17 meciuri 27p

9. SCM Craiova 18 meciuri 27p

10. CSM Slatina 17 meciuri 19p

11. Rapid 17 meciuri 9p

12. Cluj-Napoca 18 meciuri 6p

13. Slobozia 17 meciuri 4p

Programul competiţional

Liga Zimbrilor (masculin)

*14 iunie: Etapa a 24-a

*18 iunie: Etapa a 25-a

*21 iunie: Etapa a 26-a

*28 iunie: Restanţele Turda – Dinamo (Etapa a 10-a) şi Poli Timişoara Buzău (Etapa a 23-a).

Cupa României 

*24-25 iunie: Turneul Final Four

Liga Florilor (feminin)

*24 iunie: Slobozia – CSM Bucureşti

Cupa României 

*16 iunie: Sferturile restante Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila şi CSM Bucureşti – CSM Slatina

*20-21 iunie: Final Four

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite