Halep – Williams 0-2: pe cine nu laşi să moară nu te lasă să câştigi. Serena, mesaj emoţionant pentru Simona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serena a ajuns în finala Turneului Campioanelor şi datorită lui Halep. N-a avut însă milă de ea şi a zdrobit-o în ultimul act.

Din păcate pentru români, finala Turneului Campioanelor a fost una fără istoric. 

Exceptând primele patru game-uri, în rest, meciul a fost dominat, de la un capăt la altul, de Serena Williams. Aceasta a jucat aproape perfect, a reuşit performanţa de a alerga chiar mai mult decât Simona, a lovit cu furie şi, pe scurt, nu i-a dat nicio şansă adversarei sale.

În setul doi, Halep nici n-a existat , fiind parcă resemnată. Williams spusese, în glumă, că obiectivul ei e să câştige trei game-uri în finală, dar pe teren americanca a jucat ca o „fiară“ şi i-a cedat doar trei game-uri Simonei.

După finala pierdută la Roland Garros, cu Şarapova, Simona mai ratează o şansă mare de a cuceri un trofeu uriaş.

Rezultatul final: Halep - Williams 3-6, 0-6

Williams: „Îi mulţumesc Simonei“

La festivitatea de premiere, cele două jucătoare au oferit, pe rând, scurte declaraţii.

Simona Halep: Vă mulţumesc că m-aţi susţinut. A fost o săptămână uimitoare pentru mine. Vreau să o felicit pe Serena, e cea mai bună. Felicitări că vei încheia un nou an pe locul 1 mondial. A fost un adevărat vis să ajung aici. Vreau să mulţumesc familiei mele şi, evident, fanilor şi prietenilor mei.

Serena Williams: A fost o seară specială pentru mine. Le mulţumesc tuturor. La Singapore, m-am simţit foarte bine. Vreau să mulţumesc echipei mele. De asemenea, vreau să-i mulţumesc şi Simonei, Dacă n-ar fi câştigat acel set în meciul cu Ana Ivanovici, eu n-aş fi fost aici acum. Ea a jucat foarte bine, eu n-am avut nimic de pierdut. Am început să joc din ce în ce mai bine şi să-mi intre loviturile. Ştiam că Simona poate juca foarte bine. Am făcut tot ce a trebuit ca s-o înving. Sunt foarte fericită că am câştigat din nou la Turneul Campioanelor. 

CITEŞTE ŞI:

*De ce a clacat Simona: CTP explică ce s-a întâmplat în finala cu Serena

---------------

SETUL II

6-0 Williams. Liderul mondial a câştigat  în 70 de minute un meci pe care l-a controlat, aproape în totalitate.

*5-0 Williams. Finalul e aproape. Serena a reuşit un nou break şi va servi pentru meci.

*4-0 Williams. Deja nu e nicio surpriză. Liderul mondial şi-a adjudecat serviciul la zero şi se îndreaptă spre al cincilea ei titlu cucerit la Turneul Campioanelor.

*3-0 Williams. Un nou break reuşit de Serena, la 30! La cum se joacă acum, într-adevăr, Halep are nevoie de o revenire fantastică pentru a o opri pe Williams din drumul ei spre o victorie lejeră.

*2-0 Williams. Serena e de neoprit. ŞI-a adjudecat serviciul, fără probleme, la 15.

*Bookmakerii sunt de părere că Halep are nevoie de un miracol pentru a-şi reveni. Cota ei pentru o victorie a ajuns la 9.50.

*1-0 Williams. Serena e, pur şi simplu, dezlănţuită! Loveşte mingea cu furie şi profită de faptul că Simona e cu moralul la pământ. Setul doi a început cu un break pentru americanca. 

*Serveşte Halep.

*Primul set a durat 45 de minute. Urmează al doilea set.

--------------

SETUL I

*6-3 Williams, care a câştigat primul set. Americanca a reuşit şi un as cu o viteză de 193 de kilometri la oră. Simona a început bine setul, însă l-a încheiat în corzi.

*5-3 Williams. Serena a răspuns la break-ul Simonei cu un alt break. Moment de furie pentru Simona, care, după ce a trimis mingea în fileu, a dat cu racheta de pământ de două ori. Descărcarea nervoasă n-a dat roade, fiindcă Simona continuă să facă multe greşeli. 

*4-3 Williams. Moment de rătăcire şi pentru Williams: a comis două greşeli duble în acelaşi game. Halep a condus cu 40-30, apoi a reuşit break-ul!

*4-2 Williams. Halep a început bine game-ul, dar a comis o nouă dublă greşeală la 30-0, după care a trimis trei mingi afară! Un nou break pentru Williams.

*3-2 Williams. Americanca a început să joace mai bine, dar meciul e extrem de strâns. Cele două jucătoare au ajuns la 40-40, după care Serena şi-a adjudecat serviciul. Totuşi, la Halep s-au înmulţit greşelile.

*2-2. Williams şi-a luat break-ul înapoi. A fost primul game cu probleme pentru Simona. A condus cu 40-15, însă a comis prima dublă greşeală şi Serena a prins curaj. Americanca a jucat extrem de agresiv, a atacat la fileu şi, într-un final, a reuşit primul break în cel mai lung game al meciului de până acum.

*2-1 Halep. Simona a reuşit ceea ce i-a scăpat printre degete în primul game: break!

*1-1. Halep şi-a câştigat serviciul lejer, la zero!

*1-0 Williams. Început promiţător pentru Halep. A chinuit-o pe Serena din start. A avut break point de două ori, dar americanca şi-a câştigat serviciul.

*Meciul a început. Serveşte Williams.

--------------------

*Puteţi urmări meciul, livevideo, aici.

*Cele două jucătoare au ieşit din vestiar în aplauzele publicului. 

--------------------

UPDATE 12.21 - Specialiştii prevăd un meci foarte diferit faţă de cel din faza grupelor. ProSport.ro a preluat o declaraţie dată de John McEnroe în acest sens:

„Meciul de astăzi nu va semăna cu cel din grupe. Halep va fi în încurcătură“.

--------------------

Site-ul oficial al Turneului Campioanelor a făcut o prezentare detaliată pentru ultimul act, înainte de confruntarea Simona Halep – Serena Williams (ora 13.00, Dolce Sport / Digi Sport). 

Mai jos, aveţi reperele subliniate de wtafinals.com, dar şi cele adăugate de „Adevărul“:

1- Nu e pentru prima dată când două jucătoare, care s-au întâlnit în faza grupelor, ajung în ultimul act.

De fapt, e pentru a cincea oară când se repetă acest scenariu din 2003 încoace, de când Turneul Campioanelor a trecut la formatul actual. În precedentele astfel de situaţii:

*2003 - Clijsters a bătut-o Mauresmo în grupe, dar şi în finală.

*2005 – Pierce a învins-o pe Mauresmo în grupe, însă Mauresmo şi-a luat revanşa în ultimul act.

*2006 – Mauresmo a câştigat duelul cu Henin din grupe, însă l-a pierdut pe cel din finală.

*2009 – Serena Williams şi-a învins sora, Venus, în grupe şi, din nou, în ultimul act.

2- Williams joacă în finală şi datorită lui Halep. 

Calificată în semifinale înaintea ultimului ei meci din Grupa Roşie, Simona o putea elimina pe Serena, dacă ar fi cedat în două seturi în confruntarea cu Ana Ivanovici. 

Românca a pierdut primul set, Ivanovici a sperat că o poate înlocui pe Serena în semifinale, însă Simona a egalat situaţia în setul doi, iar Williams a răsuflat uşurată. Chiar dacă a învins-o pe Halep cu 2-1, Ivanovici a fost eliminată, având un set mai puţin câştigat decât Williams în cele trei partide din grupă.

3- Nicio jucătoare n-a reuşit să o învingă pe Serena Williams de două ori în acelaşi turneu WTA.

4- Halep poate deveni prima jucătoare născută după 1991 care cucereşte un trofeu atât de important.

Cele patru competiţii de Mare Şlem şi Turneul Campioanelor sunt cele mai mari trofee din lumea tenisului. Până acum, Kvitova, născută la 8 martie 1990, e cea mai tânără câştigătoare a unei astfel de competiţii. Ea a cucerit Wimbledon de două ori şi Turneul Campionelor o dată. Halep, născută la 27 septembrie 1991, o poate depăşi pe Kvitova.

5- Serena încearcă să devină a treia jucătoare, care se impune în Turneul Campioanelor de cinci ori sau mai mult. 

Americanca are deja patru titluri luate în 2001, 2009, 2012 şi 2013, bilanţ care o plasează pe locul 3 în clasamentul all-time, alături de Chris Evert. Martina Navratilova, cu opt trofee, e lider în clasamentul all-time al Turneului Campioanelor, ea fiind urmată de Steffi Graf (5 trofee).

6- Williams poate realiza un hattrick la un turneu WTA pentru a treia oară.

Serena a câştigat turneul de la Miami de trei ori consecutiv (2002, 2003, 2004) şi a repetat această performanţă şi la US Open (2012, 2013, 2014). Astăzi, ea poate celebra al treilea trofeu consecutiv la Turneul Campioanelor, după cele luate în 2012 şi 2013.

7- Se ştie ordinea în care cele mai bune opt jucătoare ale lumii vor încheia anul 2014.

1. Serena, 2. Şarapova, 3. Halep, 4. Kvitova, 5. Ivanovici, 6. Radwanska, 7. Bouchard şi 8. Wozniacki.

8- Halep poate deveni prima jucătoare din România care câştigă Turneul Campioanelor. 

Ea a realizat deja o premieră pentru tenisul feminin românesc, ajungând în finala competiţiei. La masculin, Ilie Năstase a jucat cinci finale la Turneul Campionilor şi s-a impus de patru ori (1971, 1972, 1973, 1975).

9- Halep poate da o uriaşă lovitură financiară, dacă va învinge în finala de astăzi. 

Ea a adunat deja 628.000 de dolari pentru parcursul ei de până acum în Singapore. Dacă o va învinge, din nou, pe Serena Williams, Halep va mai încasa 1.621.000 de dolari.

10- Bilanţul confruntărilor all-time Williams – Halep: 3-1 în favoarea jucătoarei din America.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări livetext şi livevideo finala Turneului Campioanelor, de la ora 13.00!

1.5 e cota pe care bwin.com oferă pentru o victorie a Serenei Williams. Un triumf al Simonei Halep e cotat cu 2.55.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite