Halep ţine România cu sufletul la gură: Ce şanse sunt ca Simona să joace în 2020 pentru echipa de Fed Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a trăit o ediţie de vis de Fed Cup în acest an în care fetele au avansat până în semifinale, pierzând, dramatic, la Rouen, în faţa Franţei.

România îşi va începe parcursul în Fed Cup 2020, o ediţie reformată din temelii, în februarie. Mai precis, la 7 şi la 8 februarie, cel mai probabil, la Cluj, când tricolorele vor înfrunta Rusia.

Învingătoarea acestui baraj va prinde un loc la turneul final de la Fed Cup, care va fi găzduit de Budapesta, pe zgură, între 14 şi 19 aprilie. Acolo, 12 naţionale se vor bate pentru supremaţie în Fed Cup. 

Din păcate, nu se ştie, deocamdată, dacă Halep va face parte din echipa României. Constănţeanca a spus deja, clar, că nu va mai veni la lot, dacă formatul competiţiei se va schimba. Ceea ce s-a şi întâmplat. „Iubesc Fed Cup, n-aş modifica ceva. Dacă se va schimba ceva, nu voi mai juca. Îmi place formatul actual. Dacă îl modifică, va fi complicat, deoarece Fed Cup înseamnă să joci acasă şi în deplasare. Dacă mă întreabă ITF, eu le-aş da sfatul meu. Nu e senzaţie mai puternică decât să joci acasă“, a spus „Simo“, în vară, pentru „L'Equipe“.

Într-o declaraţie oferită, ieri, pentru Digi Sport, căpitanul-nejucător al echipei României, Florin Segărceanu, a explicat că situaţia lui Halep rămâne incertă.

Ce a spus Florin Segărceanu?

*S-a schimbat formatul şi suntem foarte dezamăgiţi. Noi am jucat, anul trecut, în semifinale, iar acum trebuie să o luăm de la început, să jucăm în baraj. Asta nu s-ar fi întâmplat în vechiul format. 

*Această decizie, dar şi dueul epuizant cu Franţa au lăsat nişte urme neplăcute în amintirea Simonei Halep. Momentan, nu pot să spun că 100% va juca împotriva Rusiei. Contează finalul ei de an şi programul pe care şi-l va face cu noul ei antrenor. Vom discuta şi vom vedea dacă va participa. 

*Toţi ne dorim să joace. Chiar şi eu. Sperăm să avem cea mai bună echipă contra Rusiei şi să ajungem la turneul final.

Barajele pentru Fed Cup 2020

SUA - Letonia 

Olanda - Belarus 

România - Rusia 

Brazilia - Germania 

Spania - Japonia 

Elveţia - Canada 

Belgia - Kazahstan 

Slovacia - Marea Britanie

Echipe deja calificate la Fed Cup Finals 2020

Australia (finalistă 2019) 

Franţa (finalistă 2019) 

Cehia (wild-card) 

Ungaria (ţara gazdă) 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite