Halep, Sărbători departe de familie: românca va face Crăciunul în pantaloni scurţi. Ce i-a cerut Moşului pentru 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep se va alături antrenorului Darren Cahill. Românca va debuta în noul sezon în China, la turneul de la Shenzhen (2-8 ianuarie).

Într-o perioadă în care cei mai mulţi se pregătesc de vacanţe şi de Sărbători de iarnă petrecute în familie, Simona Halep a plecat de acasă la capătul lumii, în Australia.

Constănţeanca de 25 de ani a decolat de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“ având Adelaide drept destinaţia finală. E pentru prima dată când ocupanta locului 4 WTA optează pentru un stagiu de pregătire atât de departe de România în luna decembrie. Decizia a fost luată după ce s-a sfătuit cu antrenorul ei, australianul Darren Cahill. Cei doi au stabilit de comun acord că această strategie o va pregăti mai bine pe Halep pentru Australian Open 2017 (16-29 ianuarie). Anul trecut, Simona a părăsit primul turneu de Mare Şlem al anului încă din primul tur, pierzând cu chinezoaica Shuai Zhang (133 WTA la vremea respectivă).

Întrebată de jurnalişti cum vor fi aceste Sărbători departe de familie, Halep a răspuns cu zâmbetul pe buze. „M-am pregătit sufleteşte şi mental, am avut o perioadă foarte lungă acasă, mi-a prins foarte bine şi sunt gata de muncă. Va fi prima dată când fac Crăciunul departe de frig şi departe de casă, dar o să fie o experienţă frumoasă să stau în pantaloni scurţi de Crăciun. Merg mai mult să mă acomodez cu temperatura şi cu fusul orar, sper să iasă bine şi să fie mult mai bine ca 2016“, a a spus a patra jucătoare a lumii.

Chiar dacă n-a vrut să zică ce i-a cerut Moşului, Simona a reconfirmat că dorinţa ei cea mai mare rămâne câştigarea unui turneu de Grand Slam.

„Moşul mă găseşte mereu şi mereu primesc tot ceea ce îmi doresc. Scrisoarea i-am făcut-o, dar nu spun ce am scris în ea, că altfel nu mai vine“, a afirmat Halep. Apoi, a completat: „Aproape toţi cei cu care am vorbit m-au întrebat când o să câştig un turneul de Mare Şlem, dar nu ştiu ce să răspund. Pentru asta muncesc şi sper să se îndeplinească acest vis. Trebuie să am răbdare şi să am încredere“.

Vrea să o bată pe Şarapova

În 2017, e posibil ca Halep şi Şarapova să se dueleze, din nou, pe terenul de tenis, suspendarea rusoaicei pentru dopaj urmând a expira la 26 aprilie. Astfel, aproape sigur, Şarapova va evolua la Roland Garros. Vorbim despre turneul în care Simona a fost cel mai aproape de a câştiga un Grand Slam, ajungând în finala din 2014. Românca a fost învinsă atunci de Şarapova, jucătoare pe care n-a bătut-o niciodată în şase încercări.

„Şarapova mai are până să revină. Mi-aş dori să o întâlnesc, nu chiar la Roland Garros. Mi-aş dori înainte şi mi-aş dori să câştig contra ei pentru că niciodată n-am făcut-o“, a afirmat Halep.

Revedere cu Wim Fissette

Simona Halep s-a potolit şi n-a mai schimbat antrenorii ca pe şosete, urmând să înceapă un nou sezon sub comanda lui Darren Cahill. Românca se poate reîntâlni la turneul de la Shenzhen cu belgianul Wim Fissette, antrenorul alături de care a avut cel mai bun sezon de până acum în carieră, cel din 2014. Fissette tocmai a fost angajat de Johanna Konta (Marea Britanie, 10 WTA). Aceasta va debuta în 2017 la Shenzhen, la fel ca Simona Halep.

14 trofee a cucerit Simona Halep până acum în circuitul WTA dintre care trei în 2016: Madrid, Bucureşti şi Montreal.

Analiză

Site-ul tennisworldusa.org a publicat un articol despre sezonul 2017 în circuitul feminin în care s-a referit şi la ocupanta locului 4 WTA. „Simona Halep, precum şi Agnieszka Radwanska, e favorită în fiecare an la cucerirea unui Grand Slam, dar mereu încheie sub aşteptări. Astfel, anul 2017 reprezintă o necunoscută pentru ea. Are şanse să câştige, dar depinde foarte mult de mentalul ei“, a scris sursa menţionată. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite