Halep la Sydney. Românca a reuşit să o învingă pe Garcia, la capătul unui meci în care a acuzat dureri mari la un picior

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-1, pe sportiva Caroline Garcia, locul 34 WTA, în prima partidă a româncei în 2016, în care a acuzat dureri la tendonul lui Ahile de la piciorul stâng.

În timpul meciului pe care l-a câştigat într-o oră şi 53 de minute, Simona Halep a cerut de două ori intervenţia trainer-ului, care i-a masat glezna. Românca ar fi trebuit să participe, săptămâna trecută, la Brisbane International, dar ea a declarat forfait din cauza aceloraşi probleme la tendonul lui Ahile. Favorită principală la Sydney, Halep va evolua în sferturile de finală, miercuri, nu înainte de ora 07.00, cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 5. Calificarea în sferturi la competiţia din categoria Premier este recompensată cu 19.660 de dolari şi cu 100 de puncte WTA. Simona Halep a mai participat o dată la acest turneu, la ediţia din 2014, când a pierdut în primul tur, cu americanca Madison Keys (1-6, 4-6).

SETUL 3

Halep - Garcia 6-1: Halep încheie meciul în stil de mare campioană!

Halep - Garcia 5-1: Simona Halep câştigă al cincilea game consecutiv şi calificarea în sferturi este ca şi adjudecată. 

Halep - Garcia 4-1: Românca s-a dezlănţuit şi a reuşit câteva lovituri senzaţionale, în timp ce Caroline Garcia încheie game-ul cu dublă greşeală.

Halep - Garcia 3-1: Simona se desprinde în decisiv, dând impresia că a depăşit problemele fizice. 

Halep - Garcia 2-1: Românca reuşeşte break-ul, dar cere din nou intervenţia fizioterapeutului, care îi masează piciorul stâng.

Halep - Garcia 1-1: Românca a reuşit să se adune şi şi-a adjudecat un nou game, după cinci pierdute consecutiv. 

Halep - Garcia 0-1: Caroline Garcia s-a impus abia în prelungiri, iar Halep începe să fie foarte nervoasă. 

SETUL 2

Halep - Garcia 2-6: Românca pare să fi cedat din punct de vedere psihic, iar franţuzoaica profită. Halep acuză dureri la piciorul stâng.

Halep - Garcia 2-5: Din păcate, franţuzoaica s-a impus în prelungiri şi se distanţează la trei game-uri. Halep dă impresia că a pierdut controlul partidei. 

Halep - Garcia 2-4: Halep a slăbit puţin ritmul, iar Garcia a început să simtă că poate produce surpriza. 

Halep - Garcia 2-3: Game-ul e adjudecat din nou de Caroline.

Halep - Garcia 2-2: Simona a reuşit să câştige destul de uşor game-ul, graţie serviciului. 

Halep - Garcia 1-2: Garcia îşi asumă mai multe riscuri şi reuşeşte să închidă punctele graţie mai multor lovituri din apropierea fileului. 

Halep - Garcia 1-1: Simona Halep egalează la 1, după un game în care a reuşit al doilea as.

Halep - Garcia 0-1: Cel de-al doilea set începe ca şi primul, cu un game câştigat de sportiva din Franţa. 

SETUL 1

Halep - Garcia 6-4: Românca reuşeşte să-şi adjudece primul set. Forehad-ul lui Halep a funcţionat în multe momente foarte bine, lucru remarcat şi de specialiştii de la WTA Insider. 

Halep - Garcia 5-4: Caroline Garcia se menţine în coasta româncei, dar Simona Halep va servi pentru câştigarea primului set.

Halep - Garcia 5-3:  Halep a câştigat game-ul cu destulă dificultate. A reuşit primul as, pe care l-a anulat imediat cu două duble greşeli! 

Halep - Garcia 4-3: Franţuzoaica reuşeşte să mai reducă din diferenţă, pe fondul unei uşoare relaxări a Simonei. 

Halep - Garcia 4-2: Simona şi-a intrat în ritm şi se distanţează. Românca câştigă game-ul, în primul rând graţie serviciului bun.

Halep - Garcia 3-2: Simona preia pentru prima oară conducerea. Break la 0 reuşit de Halep. 

Halep - Garcia 2-2: Din fericire, Garcia a comis două erori neforţate şi Halep a restabilit egalitatea. 

Halep - Garcia 1-2: Franţuzoaica serveşte excelent şi reuşeşte să îşi facă fără mari probleme game-ul pe propriul serviciu.

Halep - Garcia 1-1: Simona reuşeşte să restabilească egalitatea. 

Halep - Garcia 0-1: Game făcut de jucătoarea din Franţa, după ce a servit foarte bine.

Partida începe cu jucătoarea din Franţa la serviciu.

Simona Halep, locul 2 WTA, va debuta în acest sezon, astăzi, nu înainte de ora 09.15, urmând s-o întâlnească pe sportiva franceză Caroline Garcia, locul 34 WTA, în turul al doilea al turneului de la Sydney. Halep ar fi trebuit să participe la primul ei turneu din 2015 săptămâna trecută, la Brisbane International, dar românca a declarat forfait din cauza unei accidentări.

Caroline Garcia este mult mai bine cotată în clasamentul WTA de dublu, ea ocupând în acest moment poziţia cu numărul 15 în această ierarhie. Halep nu a mai jucat până acum cu Garcia, care a mai învins jucătoare din top ten în 2014 şi 2015: Jelena Jankovic, Angelique Kerber, Agnieszka Radwanska, Ana Ivanovic (de trei ori) şi Petra Kvitova. La Sydney, jucătoarea din Constanţa a fost acceptată direct în turul al doilea, datorită statului de principală favorită a competiţiei. Garcia s-a calificat în turul al doilea după ce s-a impus, dumninică, în faţa compatrioatei ei Kristina Mladenovic, locul 30 WTA, cu scorul de 7-6 (4), 6-4, după o oră şi 36 de minute. ”Sunt mai bine decât la Brisbane. E mereu dificil să tratezi problemele de la tendon. Cred că e cel mai greu. Dar acum mă simt mai bine. M-am putut antrena două zile la rând, aproape la nivel maxim. Am jucat şi pe puncte, deci cred că sunt gata să încep turneul. Ştiu că va fi un meci dificil, dar e OK şi chiar îmi doresc să am un meci înainte de Melbourne”, a spus Halep.

“Nu am discutat până acum de operaţie, iar rezonanţa magnetică a arătat bine, deci nu e niciun pericol. A fost doar o inflamare. Dar vreau să fiu optimistă şi să nu mă tem când ies pe teren”, a precizat românca despre accidentarea care a mai chinuit-o şi cu alte prilejuri în 2015.

Pliskova s-a calificat în sferturile de finală, la Sydney

Jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 5, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-3, 6-0, pe rusoiaca Anastasia Pavliucenkova, locul 28 WTA, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de la Sydney, fază în care ar putea evolua cu Simona Halep, locul 2 WTA. Pliskova a avut nevoie de mai puţin de o oră pentru a se impune în partida cu Pavliucenkova.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite