Halep jubilează: Cum arată situaţia ei în clasamentul mondial după primele sferturi de la Indian Wells

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep (17 WTA) a încheiat, la începutul săptămânii, participarea la „BNP Paribas Open“, fiind eliminată în turul III. Continuarea competiţiei o interesează însă în mod direct.

Iar asta pentru că, în momentul în care a fost învinsă de Sasnovich (100 WTA), Halep risca inclusiv ieşirea din Top 20 mondial! În acel moment, constănţeanca înregistrase deja o cădere de un loc, de pe 17 pe 18.

Vestea bună pentru Halep e că, între timp, ea a rezistat pe 18, în ierarhia virtuală, actualizată în timp real. Şi, probabil, va rezista în Top 20, încă o săptămână, inclusiv după turneul de la Indian Wells. Pentru că, pe rând, două jucătoare care o puteau depăşi au fost eliminate, în California. Vorbim despre Cori Gauff şi Jessica Pegula. Ultima a fost învinsă, în sferturi, în noaptea de miercuri spre joi.

De acum, mai sunt două sportive care pot urca peste Halep, începând de luni. Vorbim, în primul rând, despre Anett Kontaveit (20 WTA). Care, dacă va câştiga, în noaptea de joi spre vineri, în partida cu Jabeur (14 WTA), va acumula 2.886 şi va ajunge pe 17, trimiţând-o pe Simona pe 19. 

Apoi, o altă ameninţare pentru Halep e Paula Badosa (27 WTA). În ierarhia virtuală, ea a urcat până pe locul 25. Dacă va învinge în sferturile de la Indian Wells, va acumula 2.686 de puncte şi va ajunge pe 20. Dar pentru a trece peste Halep în clasamentul WTA va avea nevoie de încă o victorie, în semifinale. 

Indian Wells, sferturi, feminin

*Azarenka (32 WTA) - Pegula (24 WTA) 

 6-4, 6-2

*Rogers (44 WTA) - Ostapenko (29 WTA) 

4-6, 6-4, 3-6

*Kontaveit (20 WTA) - Jabeur (14 WTA) 

*Badosa (27 WTA) - Kerber (15 WTA) 

Semifinale

Azarenka (32 WTA) - Ostapenko (29 WTA) 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite