Halep, în elită: Simona şi-a câştigat locul în clubul select al fetelor, alături de surorile Williams, Şarapova şi Azarenka

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a avut un 2017 excelent în care a ajuns, în premieră, pe locul 1 mondial, iar la cum a debutat 2018, românca dă semne că va avea un sezon şi mai bun!

Liderul WTA a „zburat“ în doar 73 de minute spre semifinalele de la Australian Open, trecând cu 6-3, 6-2 de Karolina Pliskova (6 WTA). 

Astfel, constănţeanca de 26 de ani a bifat cel de-al şaselea succes în şapte meciuri oficiale cu cehoaica. Dincolo de scor, a impresionat modul în care Simona a gestionat un moment dificil al partidei. Pliskova a început excelent, s-a dus la 3-0, a avut minge de break pentru 4-0, dar de aici Halep, pur şi simplu, a măturat cu ea! Românca a luat nouă game-uri la rând, a tranşat primul set cu 6-3 şi s-a distanţat la 3-0 în actul secund!

Victoria a fost una istorică pentru Halep, dar şi pentru România. Prin calificarea în semifinalele de la Australian Open, Simona a devenit prima româncă ajunsă în această fază a competiţiei. Până acum, România avusese doar trei sfert finaliste la Melbourne: 

*Simona Halep: 2014, 2015, 2018

*Irina Spîrlea: 1997

*Virginia Ruzici: 1980

Pe lângă această performanţă, Simona a intrat, începând de miercuri, şi într-un club select al jucătoarelor aflate în activitate în circuitul WTA. E doar a 5-a sportivă, alături de Serena şi Venus Williams, Maria Şarapova şi Viktoria Azarenka cu prezenţe în semifinalele tuturor turneelor de Grand Slam. Iată când a atins Simona careul de aşi la aceste competiţii:

*Australian Open: 2018

*French Open: 2014, 2017

*Wimbledon: 2014

*US Open: 2015

Pe lângă aceste cinci calificări în semifinale, Halep se poate mândri şi cu zece prezenţe în sferturile turneelor de Grand Slam, ceea ce reconfirmă faptul că Simona şi-a câştigat definitiv locul în elita tenisului feminin.

Semifinale stelare la Melbourne

Revenind la Australian Open 2018, în careul de aşi al turneului la feminin se află jucătoare cu adevărat în formă în acest debut de sezon.

Astfel, Simona Halep a triumfat la Shenzhen, Angelique Kerber s-a impus la Sydney, Elise Mertens la Hobart, iar Wozniacki a jucat finala de la Auckland. Wozniacki e singura care a pierdut în ultimul act, fiind învinsă în Noua Zeelandă de Julia Georges (12 WTA). 

Daneza şi Simona Halep, aflate în luptă directă pentru locul 1 mondial, au ajuns în semifinale la Melbourne după ce au revenit de la minge de meci în partidele anterioare!

Actualul lider WTA poate fi depăşit de Wozniacki după Australian Open, doar dacă daneza va obţine un rezultat mai bun decât Simona la Melbourne.

Australian Open, semifinale

Feminin

Wozniacki (2 WTA) – Mertens (37 WTA)

În noaptea de miercuri spre joi, ora 4, Eurosport

Halep (1 WTA) – Kerber (16 WTA)

Joi, nu înainte de ora 7 dimineaţa, Eurosport

Masculin

Cilici (6 ATP) – Edmund (49 ATP)

Joi, nu înainte de ora 10.30, Eurosport

Federer (2 ATP) – Chung (58 ATP)

Vineri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite