Halep, folosită într-un discurs motivaţional de mare efect: Antrenorul lui Ostapenko a amintit de Simona pentru a-şi trezi eleva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Turneul de la Miami a marcat revenirea campioanei de la French Open la forma care i-a permis să câştige un Grand Slam la doar 20 de ani.

Jelena Ostapenko (5 WTA) era într-o prăbuşire dramatică până la turneul de la Miami. Cu mai multe înfrângeri decât victorii în 2018 (bilanţul ei era de 7-8 înainte de startul competiţiei), letona nu prea dădea semne de revenire.

La Miami însă, Ostapenko se află acum în finală şi, pentru prima dată după septembrie 2017, a reuşit să înregistreze trei victorii consecutive într-un turneu. După ce a trecut, pe rând, de Babos (47 WTA), Haddad Maia (64 WTA) şi Kvitova (9 WTA), testul cel mai dificil pentru Jelena a venit în confruntarea cu Svitolina (4 WTA).

A ieşit un meci pe muchie de cuţit în care o intervenţie a antrenorului David Taylor a „resuscitat-o“ pe Ostapenko. Pe scurt, cel care le-a pregătit, de-a lungul anilor, pe Sam Stosur, Ana Ivanovici sau Martina Hingis, a ţinut un speech motivaţional, cu elemente tehnico-tactice, în care i-a amintit lui Ostapenko de modul în care a învins-o pe Simona Halep în finala de la French Open 2017.

Ce a spus antrenorul?

*Loviturile...trebuie să dai zece din zece. Ai dat şapte din zece. Ţi-e atât de frică să nu greşeşti! Fii hotărâtă să loveşti toate mingile. Ataci fiecare serviciu doi. Te laşi prinsă în ritmul ei şi începi să loveşti ca ea. 

*Nu trebuie să fii perfectă! Dar, orice s-ar întâmpla, joacă de manieră justă! Vei fi răsplătită!

*Care e jocul tău?! Ăsta este jocul tău! Ai câştigat Roland Garros-ul cu 54 de greşeli neforţate, dar ai făcut 54 de lovituri câştigătoare. Erai hotărâtă! Acum nu eşti hotărâtă. 

*Speri că ea va greşi. Ăsta este jocul tău, să aştepţi eroarea? Nu, vei prelua controlul în meci! O să-ţi asumi responsabilitatea. Haide! Haide!

Ostapenko, victorie entuziasmantă

Discursul lui David Taylor a făcut ca Ostapenko să-şi reia jocul agresiv, de totul sau nimic. Letona a comis 42 de greşeli neforţate, însă a adunat şi 44 de lovituri câştigătoare pentru a trece cu 7-6, 7-6 de Svitolina.

Apoi, azi-noapte, în semifinala cu Collins (93 WTA), Ostapenko a mai înregistrat o victorie, scor 7-6, 6-3. În finală, ea se va duela cu Stephens (12 WTA).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite