Halep, dezavantajată de englezi la Wimbledon: ce a contribuit la eliminarea Simonei. Un antrenor explică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (2 WTA) a părăsit turneul londonez în faza sferturilor, după o înfrângere în faţa favoritei tribunelor, Johanna Konta (4  WTA).

Simona Halep ar fi ajuns pe locul 1 mondial, dacă ar fi trecut în semifinale la All-England Club, însă a cedat la capătul unui meci spectaculos în care a existat un singur break în ultimele 22 de game-uri!

La duelul Halep – Konta, britanica s-a impus, după părerea specialiştilor, prin agresivitate, în timp ce Simona a recurs la un joc defensiv, în stilul ei caracteristic. Acum, Daniel Dobre, antrenorul la care românca tocmai a renunţat, după cum „Adevărul“ a scris aici, a oferit o altă perspectivă asupra meciului de la All-England Club.

Ce a spus?

„Dacă acoperişul nu era tras, jocul nu mai era rapid. Konta nu se mai putea apropia atât de des de minge, aşa cum se întâmpla în sală, când nu eşti deranjat deloc de atmosferă. A fost un avantaj clar pentru Konta. Când o laşi pe Konta să joace prea mult, e greu. A fost în avantaj şi trebuia să profite când a avut momentul“, a explicat Daniel Dobre pentru treizecizero.ro.

De ce a fost tras acoperişul?

Organizatorii de la Wimbledon au fost nevoiţi să tragă acoperişul, fiindcă în timpul meciului Halep – Konta a plouat torenţial la Londra, iar partidele de pe terenurile neacoperite au fost întrerupte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite