Halep are un nou „şef“ în echipa României: Tecău, căpitan-nejucător. Când va debuta pe bancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a jucat o semifinală de Fed Cup cu echipa României, în 2019
Simona Halep a jucat o semifinală de Fed Cup cu echipa României, în 2019

Imediat după ce a încheiat cariera sa de jucător, evoluând în weekend în echipa de Cupa Davis a României, învinsă de Spania, Horia Tecău şi-a preluat noua funcţie.

Simona Halep (30 de ani) şi Horia Tecău (37 de ani) au făcut de câteva ori pereche, pentru proba de dublu-mixt, iar acum, după retragerea fostului campion de la US Open şi Wimbledon, colaborarea va fi din postura de jucătoare - căpitan-nejucător.

Pentru că, potrivit news.ro, Tecău a fost numit în această funcţie, urmând să coordoneze activitatea lotului feminin. Vorbim despre echipa de Fed Cup care, după ce competiţia şi-a schimbat numele, a devenit echipa de Billie Jean King Cup.

Numirea lui Tecău în funcţie a fost confirmată pentru Telekom Sport de Răzvan Itu, directorul general al federaţiei de tenis: 

*Am reuşit şi l-am convins pe Horia Tecău să devină căpitanul echipei. Da, va fi căpitanul nejucător pentru următorii 3 ani. El va fi alături de federaţie şi va fi alături de fete, le va îndruma pe fete la următorul meci din Polonia.

*Colaborarea cu Simona Halep va fi extraordinară, deja el (n.r. - Horia Tecău) a luat legătura cu toate fetele, deja vorbeşte de o săptămână cu ele. Şi având în vedere că le şi cunoaşte foarte bine, au un respect deosebit pentru el.

O înlocuieşte pe Monica Niculescu

Monica Niculescu a fost căpitan al echipei României de Billie Jean King Cup la întâlnirea cu Italia, pierdută în aprilie 2021, scor 1-3, la Cluj-Napoca.

În urma acestui eşec, echipa tricoloră a retrogradat în Grupa I a Zonei Euro-africane, însă ITF a decis ca România să revină în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup şi să joace în calificările pentru Turneul Final, după câteva schimbări făcute în programul competiţiei.

Polonia va fi gazda întâlnirii din 15-16 aprilie, care va stabili echipa ce va merge la Turneul Final.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite