Graham Jarvis a scăpat teafăr după ce a sărit peste o ”ruptură de mal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câștigătorul Prologului din Red Bull Romaniacs a fost primul raider care a ieșit pe traseu în prima etapă. Britanicul a reușit să se impună fără prea mari probleme, diferența dintre el și Xavier Galindo, ocupantul locului 2, fiind de peste 20 de minute.

Participanții la Clasa Pro au avut de parcurs în prima zi 136 de km, pe traseu fiind incluse și coborâri extrem de lungi și dificile. ”Homers downhill” a fost atât de dificilă încât aproape toți concurenții de la clasa Pro (ei au cel mai greu traseu) au fost nevoiți să accepte ajutor pentru a putea ajunge jos. Graham Jarvis a sosit cel dintâi în acest punct și, deși a fost întrebat dacă dorește asistență, a spus că nu și a început coborârea nerealizând ca a ajuns la Homers donwhill. Deși a fost pe un drum forestier îngust și aparent fără probleme, pe trasă era o ruptură de mal de circa un metru și jumătate. ”Am început coborârea însă doar când m-am trezit în aer am realizat că am ajuns la Homers downhill”, a povestit apoi Jarvis. Pilotul Husaberg a sărit peste acea ruptură de mal și a reușit să nu cadă. Nu același noroc l-a avut Chris Birch, care a luat contact cu solul și a pierdut timp, clasându-se în final pe locul patru.

Câștigătorul de anul trecut a fost devansat și de alți doi din favoriții la victorie în 2011. Este vorba despre Xavi Galindo și Andreas Lettennichler. Deși a ajuns al doilea, Galindo este deja cu peste 20 de minute în spatele lui Graham Jarvis la general. ”Mi-a plăcut traseul de azi, singurul loc în care a fost mai dificil a fost trecerea prin râu de la început. Am pierdut mult timp pentru că am avut și ceva probleme cu motocicleta, însă cel mai greu mi-a fost pe urcări când găseam rideri de la Expert și Hobby. Timpul este foarte important pentru noi și azi piloți de la celelalte categorii, când se intersectau traseele, m-au făcut să pierd minute bune. Este totuși doar prima zi în munți”, a declarat Xavier Galindo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite