Gino Iorgulescu: Sigur că nu îmi dau demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LFP), Gino Iorgulescu, a infirmat zvonurile lansate de Marian Iancu, finanţatorul clubului Politehnica Timişoara, potrivit cărora noul succesor al lui Mitică Dragomir îşi va da în scurt timp demisia, deoarece va pierde sprijinul politic al premierului Victor Ponta, informează Mediafax.

„Sigur că nu îmi dau demisia. Am fost azi la DIICOT, dar este un dosar mai vechi”, a anunţat Gino Iorgulescu, la postul de televiziune Digi Sport.

Noul şef al LPF a fost citat vineri să se prezinte la sediul DIICOT pentru a-i fi aduse la cunştinţă rezultatele unei anchete financiar-contabile, dintr-un dosar din 2006, privind mai multe transfere ale unor fotbalişti. În cadrul acestui dosar Gino Iorgulescu este suspectat de evaziune fiscală.

În cadrul zilei de vineri, Marian Iancu, finanţatorul clubului Politehnica Timişoara, a declarat că Gino Iorgulescu, ales recent ca succesor al lui Mitică Dragomir în funcţia de preşedinte al LPF-ului, va fi obligat să-şi dea demisia, deoarece va pierde spirijinul politic al prim-ministrului Victor Ponta, acesta nedorind să-şi asocieze imaginea în acest caz.

„Mandatul lui Iorgulescu va fi mic, va fi tot Dragomir preşedinte. Vor fi din nou alegeri, îşi va da şi demisia dacă dosarul acesta merge mai departe. Şi eu cred că merge pentru că lucuruile sunt clare acolo. E imposibil să dureze mult mandatul lui Iorgulescu la ligă. Va fi obigat să-şi dea demsia pentru a nu atrage şi imaginea domnului Ponta în ceea ce înseamă Liga Profesionistă de Fotbal, fotbalul sub semnul de întrebare, fotbalul pe care îl avem astăzi la dispoziţie”, a declarat, vineri, Marian Iancu, la Sport.ro.

De asemenea, finanţatorul clubului Politehnica Timişoara a menţionat că Iorgulescu nu va reuşi să facă ce şi-a propus.

„Domnul Ponta îşi va retrage ambasadele, iar Iorgulescu singur nu va putea să susţină singur programul pe care l-a promis. Atunci îşi va demisia. Rapid, acum se va întâmpla. Domnul Ponta nu poate rămâne alături de liga profesionistă, alături de Iorgulescu. Trebuie să se extragă pentru că nu are niciun interes. El are doar dorinţa de a veni cu ceva nou, dar e în necunoştinţă de cauză, pentru că profesioniştii din jurul său nu-l informează asupra ceea ce urmează”, a mai declarat Marian Iancu.  


Citeşte şi:

Noul preşedinte al LPF, Gino Iorgulescu, audiat de procurori într-un dosar de evaziune fiscală

La nici 24 de ore de când a fost ales preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gino Iorgulescu a fost audiat la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Potrivit primelor informaţii, acestuia i s-ar fi prezentat o expertiză într-un dosar de evaziune fiscală. Şi fostul preşedinte al FC Naţional, Constantin Iacov, este audiat astăzi de anchetatori.

Gică Popescu, bucuros că LPF a scăpat de hegemonia lui Dumitru Dragomir: „O schimbare bine venită!“

Fostul internaţional român consideră că schimbarea şefului LPF, votată de şefii cluburilor din Liga 1, este de bun augur şi susţine că noul preşedinte al Ligii va avea mult de muncă pentru a ridica nivelul fotbalului profesionist din România.

FOTO Mitică de la Ligă, „pensionat“ de un giurgiuvean. Povestea lui Gino Iorgulescu, noul preşedinte al LPF

Giurgiuveanul Gino Iorgulescu este, începând de joi, noul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Reprezentanţii a unsprezece dintre cele optsprezece formaţii din primul eşalon l-au votat pe fostul internaţional.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite