Gimnastica românească, în stare de şoc! Larisa Iordache s-a accidentat grav şi va rata calificările olimpice, dar şi Campionatul European de la Berna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Larisa Iordache (foto: Mediafax)
Larisa Iordache (foto: Mediafax)

Lovitură grea pentru echipa de gimnastică a României care peste 39 de zile are concurs de calificare la Jocurile de la Rio. După retragerea definitivă a Sandrei Izabaşa, Octavian Bellu şi Mariana Bitang sunt acum nevoiţi să se descurce şi fără cea mai bună gimnastă din lot.

Accidentările au măcinat echipa României în ultimul ciclu olimpic. Eşecul de la Mondiale, cu necalificarea directă la Rio, a bulversat gimnastica românească dar ultima lovitură e foarte dură. Larisa  Iordache a căzut la bârnă în timpul antrenamentului şi şi-a fracturat un deget de la mână, a relatat Televiziunea Română. 

Cea mai valoroasă gimnastă. în jurul căreia antrenorii clădeau echipa, trebuie operată şi a primit din partea medicilor o pauză de şase săptămâni, care o scoate din calcule pentru calificarea la Jocurile de la Rio, dar şi pentru Campionatul European de la Berna, care va avea loc între 25 mai şi 6 iunie. Cu veterana Cătălina Ponor încă nerefacută complet după operaţie, situaţia echipei feminine dă fiori sportului românesc. 

Din 1976, de la triumful Nadiei încoace, România nu a lipsit  cu echipa de pe nici un podium olimpic, fiind singura naţiune care a reuşit aceasta performanţă în istoria disciplinei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite