Gerardo Martino: „Nu mă aşteptam să devin antrenorul Barcelonei“. Portretul tehnicianului argentinian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barcelona a anunţat în urmă cu câteva zile că Gerardo Martino este succesorul lui Tito Vilanova pe banca tehnică. La scurt timp după această numire, argentinianul a susţinut prima conferinţă de presă în calitate de antrenor al campioanei Spaniei.

Gerardo „Tata“ Martino a recunoscut că nu se aştepta ca Barcelona să-l oferteze, susţinând că era pregătit de vacanţă înainte de a i se propune acest angajament. “Nu pot să nu spun cât de mândru sunt că pot antrena Barcelona. Nu mă aşteptam să mi se ofere această oportunitate, eu deja mă pregătisem pentru vacanţă. Anvergura unei echipe precum Barcelona, cu Messi în teren, este o situaţie pe care şi-ar dori-o orice antrenor. Leo şi tatăl său au vorbit cu cei de la club, probabil le-au cerut o opinie şi am ajuns la acest final”, a fost primele declaraţii ale lui Martino ca antrenor al Barcelonei.

Gerardo „Tata“ Martino: Cel mai important e să muncim bine zi de zi pentru a ne simţi comod împreună. Barcelona este o instituţie care a adoptat o anumită filozofie de ceva timp şi noi trebuie să ne integrăm aici.

Apropiaţii antrenorului argentinian au realizat un decalog în funcţie de care acesta se ghidează în cariera profesională:

1. Cere pressing în terenul advers pentru recuperarea balonului;
2. Preferă sistemul 4-3-3, dar nu este un antrenor rigid;
3. Are un discurs motivaţional în faţa elevilor;
4. Este obsedat de detalii;
5. Discipol al lui Bielsa, fostul antrenor al lui Bilbao;
6. Colectivul este mai important decât individualităţile;
7. Vrea portar care loveşte mingea cu mbele picioare şi un atacant retras;
8. Preferă treningul în schimbul costumului;
9. Încearcă să rezolve problema echipei: jocul aerian;
10. Umilinţa şi simplitatea sunt valorile echipei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite