GALERIE FOTO Ghinionistul Bastos a ajuns unde petrodolarii s-au terminat. Arabii l-au prezentat, deşi, deocamdată, n-au plătit niciun ban pentru el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brazilianul a fost prezentat, ieri, la Riad însă în conferinţa organizată cu acest prilej, s-a vorbit mai mult despre salariile neplătite ale jucătorilor de la Al-Nassr.

Rafael Bastos a dat lovitura în această iarnă, semnând pe doi ani şi jumătate cu Al-Nassr Riad pentru un salariu stagional de 800.000 de dolari.

Toate bune şi frumoase la prima vedere, numai că, după o analiză amănunţită, reiese că Bastos a lăsat CFR Cluj, un club stabil din punct de vedere financiar, pentru a merge la o grupare care, de vreo doi ani, nu prea mai are petrodolari. Lipsa banilor s-a reflectat şi în rezultatele echipei care a avut clasări modeste în ultimele două stagiuni, terminând pe locurile 5, respectiv 7. 

Jucători neplătiţi şi plângeri la FIFA

Ieri, după efectuarea vizitei medicale, Rafael Bastos a fost prezentat oficial la Al-Nassr. Semnarea actelor s-a făcut sub privirile lui Faisal Bin Turki, omul responsabil cu banii la formaţia din Riad. Cum prinţul are puţine apariţii publice, jurnaliştii s-au folosit de ocazie şi l-au chestionat despre problemele financiare ale clubului. Potrivit presei saudite, fotbaliştii lui Al-Nassr au câte două rate contractuale restante, iar fostul antrenor, columbianul Francisco Maturana, tocmai a dat clubul în judecată la FIFA pentru că nu şi-a încasat banii după ce a părăsit echipa.

„Nu există club în Arabia Saudită care să nu aibă probleme cu banii. Vom face tot posibilul ca jucătorii să-şi primească restanţele financiare până săptămâna viitoare“, a comentat prinţul.

Zenga a plecat tot din cauza banilor

În sezonul 2010-2011, la Al-Nassr au ajuns Walter Zenga, Ovidiu Petre şi Răzvan Cociş. Aventura lor la Riad s-a transformat într-un coşmar din cauza lipsei banilor şi a rezultatelor. Primul care a plecat a fost Zenga, care nu s-a mai prezentat la antrenamente, s-a adresat celor de la FIFA pentru a-şi primi restanţele, iar, ulterior, a semnat cu Al-Nasr din Emirate. La finalul sezonului, Petre şi Cociş au părăsit şi ei echipa, după un sezon în care şi-au încasat banii mai mereu cu întârziere. 

N-au plătit banii pentru Bastos

Al-Nassr l-a prezentat, ieri, pe Bastos, însă, deocamdată, n-a virat niciun cent CFR-ului din suma de transfer. „Avem termen până la 15 ianuarie şi o vom respecta“, a comentat prinţul Faisal Bin Turki. „Aşa este. Potrivit contractului, Al-Nassr trebuie să ne dea prima tranşă până la 15 ianuarie. Nu-mi fac probleme că nu vor plăti şi, oricum, noi nu vom elibera cartea verde a jucătorului până nu primim banii“, a comentat Iuliu Mureşan pentru stiridesport.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite