Gâlcă şi-a pus Cupa Ligii în bagajul plecării: de ce e clar că antrenorul a ajuns singur împotriva tuturor la Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Gâlcă
Costel Gâlcă

Campioana a luat primul trofeu acordat în sezonul 2014-2015, însă chiar şi acest succes, 3-0 cu Pandurii, a arătat că zilele antrenorului pe bancă sunt numărate.

„Mariajul“ Steaua – Gâlcă va fi unul benefic pentru antrenorul de 43 de ani, indiferent de ce se va întâmpla de acum până la finalul sezonului.

Până să ajungă pe banca roş-albaştrilor, fostul internaţional antrenase doar Almeria B şi România U-17. Acum, Gâlcă şi-a trecut în CV primul trofeu, în calitate de tehnician, ceea ce îi va oferi o cotă mai bună la negocierea viitorului contract. Iar, aproape sigur, aceste negocieri vor avea loc în vară, însă nu cu Steaua.

Triumful din finala Cupei Ligii, 3-0 cu Pandurii (Iancu 4 - pen., Chipciu 54, Ţucudean 67), a scos la iveală relaţiile reci care există între tehnicianul campioanei şi elevii săi, dar şi neincluderea antrenorului în planurile patronului Gigi Becali în ceea ce priveşte viitorul sezon. 

Nu s-a bucurat alături de jucători

Finala Cupei Ligii n-a avut, practic, istoric. Meciul a început de la 1-0 pentru bucureşteni, după ce tuşierul Mircea Grigoriu n-a semnalizat poziţia de ofsaid la Chipciu în faza care a precedat penalty-ul din care Iancu a deschis scorul. 

Chiar dacă primul trofeu al sezonului e unul de decor, doar bun de pus în palmares, la finalul jocului, fotbaliştii Stelei au celebrat succesul cu mult entuziasm. Din hora lor de bucurie a lipsit însă Gâlcă. Mai mult, la festivitatea de premiere, antrenorul de 43 de ani şi-a luat medalia de la Ilie Năstase, după care s-a retras într-un colţ, departe de elevii săi!

Întrebat despre reţinerea sa de a se exterioriza, Gâlcă a încercat să minimalizeze ruptura care există între el şi restul grupului. „Sunt bucuros, chiar dacă nu se vede. Felicit jucătorii mei. Chiar dacă prima repriză n-a fost bună. Per ansamblu, am avut agresivitate, băieţii au speculat fiecare situaţie de gol. Deocamdată, mă gândesc la meciul cu FC Botoşani, la meciurile următoare, la finala Cupei României“, a spus fostul internaţional.

N-a fost consultat de patron

Pe lângă faptul că n-are o relaţie cordială cu elevii săi, Gâlcă nu e băgat în seamă nici de patron. De altfel, după triumful de miercuri, antrenorul a admis că Gigi Becali, cel care a tot anunţat transferurile pentru viitorul sezon prin presă, nu s-a consultat deloc cu el. „Nu particip la discuţiile cu patronul despre eventualele transferuri“, a recunoscut tehnicianul.

Mai mult, Gâlcă a făcut şi o afirmaţie care, cu siguranţă, nu o să fie pe placul lui Gigi Becali. Acesta a spus, răspicat, că nu se va aşeza la masa negocierilor cu cei de la Clubul Sportiv al Armatei pentru a recupera marca Steaua. Gâlcă nu se află însă pe aceeaşi lungime de undă cu finanţatorul roş-albaştrilor: „Eu cred că patronul şi clubul Armatei trebuie să ajungă la o înţelegere. Aşa e cel mai bine pentru toată lumea“.

Ce urmează după finalul sezonului?

Indiferent de ce va face în campionat şi în finala Cupei României, Gâlcă va părăsi, aproape sigur, Steaua. Obiectivul său e să plece cu cât mai multe trofee în CV, în speranţa că, folosindu-se de rezultatele sale din acest sezon, va prinde un contract cât mai bun la următorul său club.

Să nu uităm că în campionat nu depindem de noi. Trebuie să câştigăm cele două partide rămase şi, după aceea, vom vedea ce se întâmplă şi vom avea timp să discutăm şi despre viitorul meu la Steaua. Costel Gâlcă antrenor Steaua

Chipciu s-a luat de Dumitrescu şi de Balint

Mijlocaşul Stelei a fost cel mai bun om al finalei cu Pandurii. Deşi era în ofsaid, a iniţiat acţiunea din care bucureştenii au primit penalty pentru golul de 1-0. Apoi, chiar el a majorat scorul, pentru a deveni servant la reuşita de 3-0. Prestaţia excelentă a lui Chipciu a venit după ce, în partea a doua sezonului, el a avut o scădere de formă, adunând doar două goluri şi cinci assist-uri. În aceste condiţii, de multe ori, a fost criticat de specialiştii posturilor TV. După câştigarea Cupei Ligii, stelistul a răbufnit: „Nu mă dau eu răţoi după gol şi după pasa de gol, las totul în seama specialiştilor. Aş vrea ca oamenii din studiu, mai ales cei de la Digi Sport, oameni de calitate, Ilie Dumitrescu, care ştie foarte mult fotbal, domnul Gabi Balint, să-mi zică ce înseamnă un sezon slab la mine“.

FRF a boicotat finala

Relaţiile tensionate existente între FRF şi LPF  s-au văzut şi cu ocazia finalei Cupei Ligii. În condiţiile în care această competiţie e organizată de forul condus de Gino Iorgulescu, cel care nu se înţelege cu Răzvan Burleanu, toată conducerea federaţiei, în frunte cu preşedintele, a preferat să meargă la finala Cupei României la futsal, în loc să vadă Steaua – Pandurii pe „Arena Naţională“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite