Gabriel Toncean, primit de președintele Macedoniei de Nord: Scopul vizitei pentru șeful culturismului românesc

0
Publicat:

România se poate mândri cu faptul că e reprezentată la un nivel înalt al structurilor internaționale, când vorbim despre culturism și fitness. Iar asta datorită lui Gabriel Toncean, președintele forului intern. Acesta deține și șefia Federației Balcanice și, din această postură, a efectuat un turneu al țărilor membre.

Președintele Macedoniei de Nord, Stevo Pendarovski, alături de Gabriel Toncean. FOTO: Facebook
Președintele Macedoniei de Nord, Stevo Pendarovski, alături de Gabriel Toncean. FOTO: Facebook

Prima oprire a fost în Serbia, la Belgrad, acolo unde Gabriel Toncean s-a întâlnit cu oficialii care conduc culturismul din această țară, Goran Ivanonici și Alexander Djordjevici. Discuțiile au avut menirea să alinieze eforturile federațiilor balcanice cu obiectivele la nivel european și internațional.

În continuarea turneului Balcanic, Gabriel Toncean a ajuns în Macedonia de Nord. Unde a fost primit chiar de președintele statului, Stevo Pendarovski. „M-am bucurat să aflu că excelența sa e un mare iubitor al sportului și un foarte bun cunoscător al fenomenului culturism și fitness. Am discutat despre provocările cu care se confruntă sportivii de performanță și despre viitorul acestor ramuri sportive“, a declarat șeful culturismului românesc.

În Macedonia de Nord, Gabriel Toncean a avut întâlniri și cu directorul Agenției pentru Sport și Tineret (echivalentul funcției de ministru), Naumche Mojsovski. La discuții au participat și Boban Gjoroski (vicepreședintele Federației Balcanice și, totodată, președinte al Federației din Macedonia de Nord), dar și Sasho Popovski (președintelui Comitetului Olimpic al Macedoniei de Nord).

Gabriel Toncean (dreapta), pe stadion, la meciul Macedonia de Nord - Malta. FOTO: Facebook
Gabriel Toncean (dreapta), pe stadion, la meciul Macedonia de Nord - Malta. FOTO: Facebook

Pentru Gabriel Toncean, vizita în Macedonia de Nord s-a încheiat cu o surpriză: gazdele l-au invitat la meciul de fotbal, Macedonia de Nord – Malta, scor 2-1, din preliminariile Euro 2024. „În cadrul vizitei mele în Macedonia de Nord am verificat locația în care vom organiza, în aprilie, Campionatul Balcanic. Am găsit în Skopje condiții foarte bune pentru desfășurarea acestui eveniment“, a explicat Gabriel Toncean.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite