Gabi Tamaş, catastrofă cu Chelsea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stoperul a fost integralist, a greşit la trei goluri, iar West Bromwich a pierdut, ca la tenis, în prima etapă din Premier League, 0-6 pe „Stamford Bridge“. La fel ca toţi colegii săi din defensivă, fundaşul român a avut o evoluţie plină de greşeli. L-a scăpat în dese rânduri pe Drogba, omul său de marcaj, care a reuşit o „triplă“

Un meci nul pe „Stamford Bridge" ar fi reprezentat un debut excelent de sezon pentru West Bromwich Albion şi Gabriel Tamaş. Tabela de marcaj a păstrat însă scorul de la începutul partidei doar şase minute, Malouda profitând de greşeala de începător a portarului Scott Carson.

Tamaş a vrut să fie cât mai de folos echipei. A încercat un şut de la 30 de metri din lovitură liberă, oprit de zid, şi a avansat, când jocul i-a permis, pentru a-şi ajuta colegii din faţă. Din păcate însă, internaţionalul român nu s-a ridicat la nivelul jucătorilor din atacul campioanei Angliei.

Mai întâi, ex-dinamovistul a avut partea sa de vină la golul doi marcat de Chelsea. Drogba a executat o lovitură liberă, Tamaş şi Ibanez s-au despărţit în săritură, iar mingea a trecut printre ei şi prin zid, oprindu-se în poartă.

Acelaşi Drogba a făcut 3-0 la scurt timp de la reluare. Tamaş nu s-a aflat printre jucătorii care au bâlbâit mingea în careul mic, dar tocmai absenţa din centrul fazei i se poate reproşa, mai ales că omul său de marcaj a fost Drogba.

Lampard a făcut 4-0, apărarea lui Di Matteo fiind anulată de pasele pe jos ale campionilor. Drogba şi-a finalizat opera cu largul aport al aceluiaşi Tamaş, care i-a deviat şutul violent, cu capul, în poartă. Ca o consolare pentru român, în loc de autogol, ivorianul a fost creditat cu reuşita. Şi ca dezastrul să fie complet, Tamaş nu a ieşit bine la ofsaid, facilitând golul de 6-0.

Chelsea: P. Cech - Ferreira (Ivanovici 60), Terry, Alex, A. Cole - Obi Mikel, Essien, Lampard (Benayoun 64) - Anelka, Drogba (Kalou 70), Malouda. Antrenor: Carlo Ancelotti West Bromwich: Carson - Jara, Ibanez, Tamaş, M. Cech - Mulumbu, Brunt - Morrison, Dorrans (Miller 67), Thomas (Barnes 84) - Bednar (Cox 67). Antrenor: Roberto Di Matteo.

Man. City, remiză cu Tottenham

„Cetăţenii" au remizat, 0-0 în prima etapă din Premier League, pe terenul lui Tottenham. Adversara de joi a Timişoarei a evoluat în formula: Hart - Richards, K. Toure, Kompany, Kolarov (Zabaleta 46) - Wright-Phillips (A. Johnson), Y. Toure, De jong, Barry, Silva - Tevez (Adebayor 83).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite