FRF, lovitură dură pentru firmele de pariuri. Măsura luată la meciul cu Andorra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partida România - Andorra, programată pentru 15 octombrie în preliminariile Euro 2024, se va disputa numai cu copii în tribune, din cauza incidentelor de la întâlnirea cu Kosovo. În contextul luptei declanșate de Guvern împotriva dependenței de pariuri sportive, FRF a luat decizia de a nu rula reclame de acest gen pe parcursul meciului cu Andorra.

Răzvan Burleanu a luat decizia de a nu promova pariurile în fața copiilor. Foto FRF
Răzvan Burleanu a luat decizia de a nu promova pariurile în fața copiilor. Foto FRF

Pe ideea că micuții suporteri să nu fie expuși reclamelor la pariuri sportive, FRF a emis azi un comunicat prin care anunță că la meciul din 15 octombrie nu vor rula reclame la pariuri pe ecranele LED din jurul terenului. „Federația Română de Fotbal împreună cu Casa Pariurilor au luat în discuție încă de la anunțarea sancțiunilor UEFA din data de 20 septembrie 2023 posibilitatea de a nu mai rula anunțuri promoționale ale sponsorului oficial al Naționalei pe Arena Națională, la partida România – Andorra. Discuția a intervenit ca urmare firească a faptului că pe stadion vor fi admiși doar copii sub 14 ani.

Partenerul a înțeles situația specială în care se desfășoară acest meci și a renunțat la expunerea publicitară de care ar fi beneficiat ca sponsor oficial al echipei naționale a României. Astfel, s-a luat decizia ca, la acest meci, copiii să nu fie expuși reclamelor la pariuri sportive.

Va fi promovată responsabilitatea socială

În programul de publicitate digitală, ce se derulează pe ecrane LED, mesajele vor fi înlocuite cu promovarea parteneriatelor de responsabilitate socială pe care FRF le susține. Alte reclame sau panouri publicitare pe care expunem de obicei toți partenerii FRF la meciurile Naționalei nu vor mai fi prezente pe Arena Națională. (...) Protejarea copiilor este o prioritate, după cum demonstrează partenerul nostru și în activitatea curentă”.

Solicitarea a venit din partea lui Tudor Pop, vicepreședintele Comisia pentru Tineret și Sport din Camera Deputaților, către Răzvan Burleanu și FRF: ”În spiritul și litera angajamentelor pe care Federație Română de Fotbal și le asumă față de promovarea responsabilă a fotbalului și a sportului, în general, în rândul copiilor, vă solicit ca la meciul România – Andorra să nu permiteți afișarea pe stadion a mesajelor publicitare care au drept obiect promovarea jocurilor de noroc, incluzând aici și numele sponsorului comercial”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite