Federația, solidară cu condamnatul Lupu: Declarații care arată ce oameni ajung sus în sistemul românesc

0
Publicat:

România dă impresia, de multe ori, că a ajuns sat fără câini, fiindcă ne-am obișnuit să avem printre noi foarte mulți oameni capabili de a „argumenta“ orice prostie!

Mihai Stoichiță, alături de șeful său, Răzvan Burleanu. FOTO: Mediafax
Mihai Stoichiță, alături de șeful său, Răzvan Burleanu. FOTO: Mediafax

Pornind de aici, orice rău poate fi justificat, invocând că există și rele mai mari. Iar când cineva fură, la propriu, și dăm de cazuri de corupție, apar diverși indivizi care pun următoarea placă: „A furat, dar a și făcut ceva“. Consecința unei asemenea abordări? O societate în care senzația generală e că mergem din rău în mai rău. Iar când vezi că Dănuț Lupu (56 de ani) a condus, în mod repetat, deși avea permisul suspendat de 22 de ani (!), te și convingi că în România regulile sunt pentru fraieri!

Dovada că avem de-a face cu un sistem bolnav, care minimalizează încălcarea legii, e că însuși Lupu a fost angajat la CS Dinamo, clubul Ministerului de Interne, până la începutul acestei săptămâni! Iar la Federația Română de Fotbal (FRF) activează Mihai Stoichiță (69 de ani). Adică, un tip care e în stare să bage sub preș orice înfrângere, necalificare, retrogradare. Și, mai nou, cere pedepse cât mai blânde pentru șoferii prinși fără carnet de conducere!

Întrebat în cadrul emisiunii Fanatik Superliga ce crede despre condamnarea lui Lupu la închisoare, oficialul federației s-a lansat într-o tiradă de noaptea minții.

Îmi pare tare rău. Mă gândeam că dacă lui Dănuţ i se dau şapte luni de închisoare pentru această infracţiune, ce facem cu cei care omoară oameni, care beau la volan? Legea e interpretabilă. Eu i-aş fi dat o amendă să-l <<usture>> toată viaţa. Mai bine banii ăia se întorc în sistem şi facem educaţie la şoferi să nu conducă fără permis. Ce câştigăm că îl bagă pe Dănuţ Lupu şapte luni la puşcărie? N-ai ce să câştigi. Îl ţii în puşcărie şapte luni, mai și plăteşti pentru el“, a spus „Lippi“.

Ce nu știe Mihai Stoichiță...

Citind aceste afirmații făcute de un oficial FRF, ne dăm seama că ghinionul lui Lupu e că a ajuns pe mâna sistemului judiciar din România. Pentru că, dacă dosarul său ar fi ajuns la vreo comisie FRF, atunci cu oameni precum Mihai Stoichiță în frunte, Dănuț ar mai fi condus fără carnet încă 22 de ani de acum încolo.

Ce nu știe, totuși, Mihai Stoichiță e că, potrivit legii, Lupu nu mai putea fi scutit de o pedepasă cu executare! Lucrurile stau în felul următor: fostul fotbalist a mai avut un dosar pentru că a condus fără permis. Deschis în 2017 și finalizat în 2020 cu condamnarea sa la închisoare cu suspendare pentru 6 luni. În decizia rămasă definitiv – datează din 23 iulie 2020 - Curtea de Apel Galaţi a stabilit un termen de supraveghere de doi ani, timp în care Dănuţ Lupu n-avea voie să mai săvârşească o faptă penală, în caz contrar pedeapsa cu suspendare transformându-se în una cu executare. Adică, ceea ce tocmai s-a întâmplat acum! Magistratul care l-a condamnat pe Lupu a constatat că acesta are cazier judiciar şi, în baza unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, e nevoit să aplice pedepse cu executare, atât pentru primul dosar, cât şi pentru al doilea, având în vedere că Lupu a încălcat legea în timpul termenului de supraveghere.

Gigi Becali
Gigi Becali

Până și Becali s-a arătat indignat

Revenind la reacția lui Stoichiță, trebuie să precizăm că nici măcar excentricul de Gigi Becali n-a fost în stare să ceară o pedeapsă mai blândă pentru Lupu, așa cum a făcut oficialul FRF!

Contactat de „Fanatik“, patronul FCSB-ului chiar s-a arătat revoltat de faptul că Lupu a condus fără permis. „I-a dat prea puţin 7 luni... Dacă a condus fără permis… să te ierte? Atunci conducem toţi fără permis. O să facă trei luni de puşcărie, ce e mare lucru? (n.r. – va efectua o treime din pedeapsă). El se duce direct în regim deschis. Adică, ziua lucrează și seara doarme la pușcărie. Bine, lasă că îl angajez eu. Fac cerere şi spun că pe Lupu vreau să-l angajez la FCSB. Îi trimit o maşină şi îl ia o maşină dimineaţă la 7, vine la FCSB la un birou. Seara doarme la puşcărie, că aşa e legea“, a spus Gigi Becali.

Daniel Pancu
Daniel Pancu

Făcând haz de necaz, Lupu poate fi angajat chiar la FRF, dacă intervine Mihai Stoichiță! Federația îl poate instala în stafful naționalei de tineret, unde activează deja, ca selecționer, Daniel Pancu (46 de ani). Acesta și-a și manifestat solidaritatea cu fostul său coleg de la Rapid.

Simt un mare regret pentru că e un om minunat (n.r. – Dănuț Lupu). Patima asta a lui pentru maşini, pentru că e o patimă şi asta, e o pasiune a vieţii lui, îl cunosc foarte bine. Fiind pedepsit sau rămas fără carnet, n-a putut să se abţină de la lucrurile astea. În momentele astea, nu mai ai niciun prieten, se inşală cei care cred că se poate întâmpla ceva în ziua de azi. Un regret enorm simt în suflet pentru el“, a spus Pancu pentru Antena Sport.

7

luni și 10 zile de închisoare e pedeapsa primită de Dănuț Lupu din care va efectua, cel mai probabil, doar o treime. El se află acum în Dubai și a fost dat în urmărire de autorități.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite