Franţa se revoltă din cauza pandemiei: „Ca idioţii?“. Roxana Mărăcineanu, atacată virulent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de mâine, Franţa va relaxa şi mai mult restricţiile, după ce, oricum, făcuse paşi importanţi în această direcţie, încă de la 11 mai. Chiar şi aşa, strategia adoptată are mulţi critici.

Franţa, la fel ca restul Europei, a reuşit să ţină pandemia de coronavirus sub control şi acum revine la normalitate, cu paşi rapizi. Doar că, până să ajungă la acest punct, a luat şi nişte decizii panicarde care au provocat pierderi uriaşe!

Un exemplu concret e ceea ce s-a întâmplat cu campionatul intern de fotbal, care a fost suspendat definitiv pentru acest sezon la data de 28 aprilie. Drept urmare, dintre cele cinci campionate mari ale Europei, printre care se află Bundesliga (Germania), Serie A (Italia), La Liga (Spania) şi Premier League (Anglia), cel francez, numit Ligue 1, e singurul care a pus capăt competiţiei pentru actuala stagiune. Iar startul ediţiei următoare a fost programat pentru luna august.

Această decizie, luată de ministrul Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, fostă sportivă de origine română, a provocat un val de indignare în Franţa. Cel mai vocal contestatar al deciziei a fost preşedintele clubului Lyon, Michel Aulas, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Iar acum, şi „L'Equipe“, principalul ziar de sport, a pus tunurile pe Mărăcineanu. Vineri, coperta publicaţiei (foto, jos) a avut următorul titlu: „Ca idioţii?“. Astfel, jurnaliştii ziarului au arătat că doar Franţa a renunţat la reluarea sezonului fotbalistic, pe când Germania, Spania, Anglia şi Italia au procedat exact invers!

Imagine indisponibilă

Iar acum, tot „L'Equipe“ a publicat o caricatură în care o ironizează pe Roxana Mărăcineanu, pentru că ia în considerare să permită accesul suporterilor pe stadioane înaintea fotbaliştilor. Potrivit news.ro, caricatura prezintă un stadion arhiplin şi conversaţia dintre doi fani:

*Avem vreo informaţie cu privire la data revenirii fotbaliştilor?

*Toate la timpul lor. Consideră-te deja fericit că ai revenit tu pe stadion!

E lesne de înţeles de ce francezii se revoltă după decizia luată de Ministerul Sporturilor. Pe lângă faptul că au rămas fără fotbal, în condiţiile în care restricţiile dispar, aproape în totalitate, începând de mâine, francezii au suferit şi pierderi financiare importante.

Acelaşi Michel Aulas (preşedinte Lyon) a explicat că formaţiile din Hexagon au pierdut, între 700 şi 900 de milioane de euro din cauza abandonării sezonului. Numai din drepturile TV s-a pierdut suma de 234 de milioane de euro pe care n-a mai achitat-o Canal+.

Pentru a salva unele echipe din faliment, Liga Profesionistă de Fotbal (LFP) a fost nevoită să ia un împrumut din partea Guvernului, în valoare de 223,4 milioane de euro! Suma a fost distribuită echipelor, urmând a fi returnată, în tranşe, în următorii patru ani.

CITEŞTE ŞI:

Francezii îşi dau palme după o greşeală în plină pandemie: „Înseamnă că suntem proşti!“

Roxana Mărăcineanu îl ironizează pe cel mai aspru contestatar al închiderii Ligue 1, dar cere evenimente sportive cu public

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite