Franța se destramă după Mondialul din Qatar: Retragere emoționantă anunțată pe Instagram

0
Publicat:

Franța are niște standarde fotbalistice atât de înalte, încât acum, când tocmai a disputat a doua finală de Cupa Mondială la rând – pe cea din 2018 a câștigat-o în fața Croației, scor 4-2 – în Hexagon domină o stare de nemulțumire profundă. Iar naționala pregătită de Didier Deschamps tocmai a primit încă o veste proastă.

Francezii, distruși după finala pierdută de la CM 2022.
Francezii, distruși după finala pierdută de la CM 2022.

Pentru că, astăzi, Karim Benzema (35 de ani), a avut o postare cu iz de adio pe Instagram, mesajul său fiind interpretat drept unul prin care și-a anunțat retragerea de la echipa națională. „Am făcut eforturile și greșelile necesare pentru a fi acolo unde sunt astăzi și sunt mândru de asta! Mi-am scris povestea, iar a noastră se termină acum“, a scris vârful legitimat la Real Madrid.

Karim Benzema, o mașină de marcat goluri.
Karim Benzema, o mașină de marcat goluri.

Benzema s-a accidentat exact înaintea turneului final din Qatar și, chiar dacă s-a tot scris că ar fi fost apt să joace după faza grupelor, el n-a mai fost chemat la Doha de Didier Deschamps. Atacantul a adunat 97 de selecții și 37 de goluri în prima reprezentativă și a fost declarat, în patru rânduri, cel mai bun fotbalist al anului în Franța (2011, 2012, 2014 și 2021).

Benzema a evoluat la Euro 2008, CM 2010, Euro 2012, CM 2014 și Euro 2020. Între noiembrie 2015 și februarie 2021, atacantul n-a mai fost convocat la echipa națională din cauza unui scandal uriaș, fiind acuzat de șantajarea fostului său coleg, Mathieu Valbuena.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite